banner565

banner472

banner458

banner457

Bucak OSB’den mesleki eğitime destek

Bucak OSB, BAKA Destekli Projeyle mesleki eğitime destek oluyor. Bucak’ta, ‘Yenilikçi Ar-Ge odaklı Endüstriyel Ürün Tasarım Atölyesi kurulması’ projesi kapsamında Bucak Organize Sanayi Bölgesi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’ne CNC torna ve dik işleme makinalarının alınması amacıyla yapılan ihale, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) 2019 yılı Mesleki Eğitimin Geliştirilmesine Mali Destek kapsamında yapıldı.

OSB 01.11.2020, 00:01 28.11.2020, 19:15
20713
Bucak OSB’den mesleki eğitime destek

BAKA gözlemcilerinin eşliğinde gerçekleşen ihaleye, Bucak OSB (BOSB) Bölge Müdürü Binnur Çığrı ve BOSB EML Müdürü Ayşe Ünal ve öğretmenlerden oluşan komisyon nezdinde 3 firma katıldı. Projenin finansmanı, BAKA tarafından 617 bin TL ve Bucak OSB tarafından 560 bin TL olarak sağlandı.
Binnur Çığrı,  Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu’nun başkanlığında toplanan Yönetim Kurulu tarafından onaylanan ihalenin ilerleyen günlerde sözleşmesinin imzalanacağını söyledi. İhaleyi alan Tezmaksan Makina Sanayi Tic. A.Ş.’den maksimum 120 gün içinde temini sağlanacak 2 makinanın toplam bedeli ise 998 Bin TL + KDV olarak açıklandı.
Binnur Çığrı, projenin amaçlarını anlattı: “İhracatı yapılan ve potansiyeli bulunan veya ithal ikamesi olabilecek altyapısında otomasyon sistemleri bulunan ürünlerin üretilmesi ile mevcut ürünlerde çeşitliliğin arttırılmasına yönelik olarak; geleceğin mesleki ve teknik eğitimine ürün ya da üretim süreci yeniliklerinin yapılması. Yenilikçi mesleki eğitim modellerinin geliştirilmesi ve mesleki eğitim altyapısının iyileştirilmesi. Mesleki ve teknik eğitim kalitesinin artırılması. Eğitimde yenilikçi yöntemlerin uygulanması, nitelikli işgücünün geliştirilmesi. Bölgesel kalkınmaya katkıda bulunulmasıdır.”

Yorumlar (0)