banner565

banner472

banner458

banner457

DOSB Teknik Üniversitesi için çalışmalar başladı

Denizli’ye ‘Teknik Üniversite’ kurmayı planlayan Denizli Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Vakfı (DOSAV) ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi; üniversite kurma çalışmaları kapsamında bilgilendirme istişarelerini sürdürüyor.

OSB 01.01.2022, 00:01 29.01.2022, 14:02
20772
DOSB Teknik Üniversitesi için çalışmalar başladı

Denizli OSB Başkanı Abdülkadir Uslu, DOSAV Başkanı ve Denizli OSB Başkan Vekili Necip Filiz ile Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş’tan oluşan heyet, bu kapsamda İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) önceki dönem Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karaca ile ilk görüşmeyi gerçekleştirdi. Yeni üniversite kurulumunda Denizli OSB’ye her türlü desteği sağlayacağını belirten Karaca ile Berlin Üniversitesi’ne birlikte gitme kararı alındı.
Denizli OSB Heyeti, ardından Bahçeşehir Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel’i de makamında ziyaret etti. Yücel de Denizli’ye kurulacak üniversite için her türlü desteği sağlayacaklarını açıkladı.

Denizli OSB PAÜ Meslek Yüksekokulu kurulacak
Denizli OSB içine kurulması planlanan Teknoloji Meslek Yüksekokulu için Denizli OSB yetkilileri ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mimarlık Fakültesi heyeti Denizli OSB Toplantı Salonu’nda biraraya geldi. Toplantıda kurulum için hazırlanan projeler masaya yatırıldı.

Toplantıya; Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş ve uzaktan bağlantıyla Denizli OSB Başkan Vekili Derya Baltalı, PAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Murat Zengin, Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Işıl Uçman Altınışık, Doç.Dr. Burak Altınışık, Yardımcı Doç.Dr. Gözde Kan Ülkü, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Aydın Kızılkaya katıldı.
22 bin 600 m2 alanda kurulması planlanan Pamukkale Üniversitesi OSB Meslek Yüksekokulu’nda ilk etapta; Tekstil, Moda Tasarım, Makine ve Metal Teknolojileri, Elektrik-Enerji bölümleri yer alacak.

Yorumlar (0)