banner565

banner472

banner458

banner457

Elazığ TDİ (Besi OSB) Vali Erkaya Yırık: “Besicilerimiz rahat edecek”

Elazığ Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı, Elazığ Valisi Erkaya Yırık Başkanlığında, Elazığ TSO Meclis Toplantı Salonu’nda, Yönetim Kurulu Üyeleri; Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, Elazığ Ticaret Borsası Başkan Vekili Adem Akbulut ve Elazığ TDİ (Besi) OSB Bölge Müdürü Alper Kılbitmez’in katılımıyla gerçekleşti.

OSB 01.09.2021, 00:01 27.09.2021, 10:48
28508
Elazığ TDİ (Besi OSB) Vali Erkaya Yırık: “Besicilerimiz rahat edecek”

Vali Erkaya Yırık, “Besicilerimiz ciddi teknik, yatırım ve hibe avantajlarıyla rahat edecekleri bir ortama kavuşacaklar. Kırmızı et üretimimizde ciddi oranda artış elde edeceğiz. Ayrıca bu merkezde Elazığ TSO öncülüğünde kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Elerji A.Ş. firmamız öncülüğündeki Organomineral Gübre Tesisi ve Hibrit GES yatırımları Elazığ ve sektör adına çok değerli olmuştur” diye konuştu. Yırık, entegre yapıda tüm kuruluş süreçlerini profesyonelce kurguladıkları Elazığ TDİ Besi İhtisas OSB’nin Türkiye’de model olacak bir yatırım olduğunu ve en kısa sürede Elazığ ve ülke ekonomisine kazandırılacağını söyledi.
Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, “Emlak vergisi, atıksu bedeli, KDV, çevre temizlik vergileri gibi birçok başlıktan muaf tutulacak besicilerimiz tarımsal üretime odaklı hibe avantajlarından faydalanacaklar” dedi.

Elazığ Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) OSB Bölge Müdürü Alper Kılbitmez, OSB içerisinde; kurulacak sosyal tesislerle firmaların market, okul, banka akaryakıt gibi hizmetlere kolayca erişebileceğini, kurulacak laboratuvarla ürünlerin kalitesinin belirleneceğini, kurulacak ihracat destek ofisinden faydalanarak yurt dışı satışlarını gerçekleştirebileceklerini anlattı. 

Yorumlar (0)