banner565

banner472

banner458

banner457

EOSB, Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’yi ağırladı

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede,

OSB 01.02.2019, 08:00 01.03.2019, 10:44
9125
EOSB, Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’yi ağırladı

Organize Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Mehmet Bozdemir ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muhammet Taha Güven’i ağırladı. Ziyarette EOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Metin Saraç, Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Tınas, Denetim Kurulu Üyesi Samet Özkaya ve EOSB Bölge Müdürü Erhan Tatar da yer aldı.
EOSB hakkında Bakan Yardımcısı Büyükdede’ye bilgi veren Küpeli, 32 milyon m2 üzerinde 565 firma ve 42 bin çalışanı ile  EOSB’nin faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi. Küpeli, 1. Gelişme Bölgesi’nde altyapı ve kamulaştırma işlemlerinin devam ettiğini ve bu bölgenin de yeni yatırımları beklediğini belirtti. Küpeli, sanayicinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü karşılamak için MEGEM A.Ş.’nin kurularak CNC Eğitim Merkezi, Otomasyon ve Robotik Eğitim Merkezi, Kaynak Teknolojileri Eğitim Merkezi ve CMM Destekli Kalite Kontrol Merkezi konularında eğitim verdiğini ve EOSB Meslek Lisesi Projesi üzerinde de çalışmaların devam ettiğini anlattı.  Küpeli, Türkiye’de ilk Atık Çamuru Kurutma Tesisi’nin EOSB bünyesinde olduğuna değinerek bu tesisin ülkemizdeki en büyük endüstriyel atık geri kazanım tesislerinden biri olduğunu ifade etti.
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, özellikle Atık Çamuru Kurutma Tesisi’nin tüm OSB’lere örnek olacak bir tesis olduğunu söyledi. Büyükdede, “EOSB’nin de gelişerek büyümesini büyük bir memnuniyetle takip ediyoruz. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye’ye örnek bir OSB, başarılı çalışmalarını memnuniyetle takip ediyoruz” dedi. EOSB’nin Türkiye için önemini de vurgulayan Büyükdede, “Bölgenin ihtiyaçları ile şahsen ilgileneceğim, her zaman yardıma hazırız” diye konuştu.

Yorumlar (0)