banner565

banner472

banner458

banner457

Ev ve Mutfak Eşyaları OSB kuruluyor

Ev ve mutfak eşyaları sektörünün ölçek ekonomisi sorunu Vize’de çözülecek.

OSB 01.11.2020, 00:01 28.11.2020, 19:15
20837
Ev ve Mutfak Eşyaları OSB kuruluyor

2019’da 2.6 milyar dolar ihracat gerçekleştiren Türkiye ev ve mutfak eşyaları sektörü temsilcileri, Kırklareli Vize’de gerçekleştireceği kümelenmeyle arz genişliği yaratacak imzaları attı. Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD), Asrey İnşaat, PAGDER ASLAN Plastikçiler İhtisas Özel OSB (PAOSB) ve Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) ile protokol imzaladı.
Yatırım teşviki, konum, istihdam ve kümelenmenin maliyet avantajlarıyla sektörün büyüme ihtiyaçlarına çözüm oluşturacak OSB, 3.2 dolar/kg ortalamasıyla ihracat gerçekleştiren firmaların bölgedeki sinerjiyle katmadeğerli üretim yapmalarını sağlayacak. Ev ve mutfak eşyaları sektörünü; şehir içinden kurtarıp birçok avantajın bir arada sunulduğu bir endüstri bölgesinde toplayacak Ev ve Mutfak Eşyaları İhtisas Özel Organize Sanayi Bölgesi, Kırklareli-Vize’de kurulan PAGDER ASLAN Plastikçiler İhtisas Özel OSB’ye komşu olacak.
Asrey İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aslan, kurulacak OSB ile ev eşyaları üreticilerini ihtiyaç duydukları sanayi yapılaşmasına kavuşturmayı hedeflediklerini söyledi. EVSİD Başkanı Burak Önder, 2 yıl içerisinde fabrika inşaatlarına başlayacaklarını duyurdu, Bölge’nin sektörün büyüme ihtiyacına ve ihracatına katkılar sunacağını aktardı. PAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Fidan Aslan Eroğlu, “İster yatırımınızı taşıyın ister ikinci fabrika olarak açın yatırımlarınızın fazlasını geri alacaksınız” dedi. PAGDER Başkanı Selçuk Gülsün, Vize’nin ciddi bir cazibe merkezine dönüştüğünü, 100’ü aşkın katılımcının bölgede yerini aldığını söyledi.

Yorumlar (0)