banner565

banner472

banner458

banner457

GEBKİM MTAL mesleki eğitimde örnek okul olacak

Kocaeli Dilovası’ndaki GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, nitelikli bir mesleki eğitim alarak geleceğine yatırım yapmak isteyen öğrencilerini bekliyor.

OSB 01.07.2019, 08:00 25.07.2019, 10:55
7078
GEBKİM MTAL mesleki eğitimde örnek okul olacak

Merkezi Liselere Giriş Sınavı (LGS) ile öğrenci alacak proje okullar arasında yer alan GEBKİM MTAL deneyimli eğitim kadrosu, altyapısı ve laboratuvarlarıyla kimya sektöründe iş garantili mesleki eğitim vaat ediyor. “Kimyamızda Eğitim Var” sloganıyla yola çıkan GEBKİM MTAL için GEBKİM Kimya İhtisas OSB’de bir tanıtım toplantısı düzenlendi.
GEBKİM Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve GEBKİM Kimya İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, OSB ve Vakıf olarak kimya sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli mesleki eğitimi verecek bir okul için ellerini taşın altına koyduklarını belirterek, kariyerine geleceği olan bir sektörde yön vermeye hevesli öğrencileri GEBKİM MTAL’ye beklediklerini söyledi. Toplantıda Kocaeli İl Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Çetin konuştu, GEBKİM Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi M. İmer Özer, sunumunda okulu anlattı. GEBKİM MTAL Okul Müdürü Hakan Çelik, GEBKİM MTAL’i mesleki eğitimde rol model haline getirmek istediklerini söyledi.
GEBKİM Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından yaptırılan ve desteklenen GEBKİM MTAL; 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılında; ilaç, kozmetik, temizlik ürünleri, plastik, ambalaj gibi birçok farklı alt sektöre sahip kimya sektöründe çalışmak isteyen gençlere kapılarını açıyor. 20 derslik, 8 kimya ve 4 endüstriyel otomasyon olmak üzere 12 laboratuvarı bulunan okul, bu yıl 120 öğrenci alacak. Öğrenciler eğitim sürecinde sanayiyle iç içe olacak ve kurulacak Pilot Üretim Tesisi’nde mikro düzeyde üretim yapacaklar. Son sınıf öğrencileri haftanın üç günü GEBKİM’deki firmalarda uygulamalı eğitim alabilecek ve staj yapabilecek.

Yorumlar (0)