banner565

banner472

banner458

banner457

GEBKİM OSB’ye 105 odalı otel yatırımı

GEBKİM Teknoloji ve Gelişim Merkezi’ni hayata geçirmeye hazırlanan GEBKİM OSB’de konaklama sorununa cevap olacak 105 odalı otelin temel atma töreni gerçekleştirildi.

OSB 01.01.2022, 00:01 29.01.2022, 14:03
20785
GEBKİM OSB’ye 105 odalı otel yatırımı

GEBKİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı evsahipliğindeki törene Cumhurbaşkanlığı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Üyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Vali Yardımcıları; Ekrem Çalık ve İsmail Gültekin, Kocaeli Liman Başkanı Erol Ekmekçi, İl Kültür Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, İl Göç Müdürü Murat Erkoç, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Deniz Ticaret Odası Başkanı Vedat Doğusel, Kocaeli Üniversitesi Başhekimi Prof.Dr. Nuh Zafer Cantürk, İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan ile çevre OSB temsilcileri  ve iş insanları katıldı.

GEBKİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aracı, “Amacımız sanayi kuruluşlarına gelen misafirlerimizin ziyaretlerini en verimli şekilde gerçekleştirmesi. Yeşil bina olarak tasarlanan GEBKİM Otel, kendi enerjisini güneş panellerini kullanarak üretebilecek ve yağmur suyunu toplayarak kullanıma açacak” dedi. Aracı, 8 bin 600 m2’lik kapalı alana sahip otelde; 100 standart, 5 süit oda, 2 restoran, yüzme havuzu barındıran bir spor kompleksi ve toplantı odalarının yer alacağını belirtti. Bir yılda tamamlanması beklenen otelin temeline GEBKİM OSB Yönetim Kurulu tarafından yazılan ve konuklarla birlikte imzaladıkları hatıra mektubu kapsül içerisinde bırakıldı.
Aracı, “Önümüzdeki aylarda faaliyete geçireceğimiz GEBKİM Teknoloji Geliştirme ve Çözüm Merkezi (GEBTEK) sanayi kuruluşlarımıza yönelik çözümler üretecek bir Ar-Ge merkezi olarak tasarlandı. GEBTEK ile Türkiye’de üretilemeyen ve ithal edilen kimyasal hammaddelerin üretimi için Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirilecek, işletmelerin Yeşil Mutabakat Antlaşması’na uyumu için çözümler geliştirecek, üreticilerin Avrupa Birliği pazarında etkin rol almasını sağlayacak, üniversitelerle işbirliğine giderek nitelikli insan gücüne ulaşımı kolaylaştıracak, akademisyenlerin üreticilerle temas kurmasına ön ayak olacak” açıklamasını yaptı.

Vali Yardımcısı Ekrem Çalık, doğru yatırımlarla işlenen kimyasalların çevreye zarar vermediğini, burada da güzel bir yatırımın tanığı olduklarını söyledi. Büyükşehir Başkan Vekili Yaşar Çakmak, hem dünyayı anlayan, hem de ülkemizin ihtiyaçlarını anlayan önemli bir sektörün gelişimini takip eden GEBKİM’in kendi yetkinlikleri çerçevesinde bölgeyi güzelleştirdiğini söyledi. “Dünyanın hiçbir yerinde 50 bin nüfuslu bir yerde 6 sanayi bölgesi yok” diyen Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “Burası aynı zamanda bir yaşam merkezi. Pandemi başlangıcında bölgede 106 bin istihdam vardı şimdi ise bu rakam 123 bine yükseldi. Bu ülkenin tüccarı bu sevdadan vazgeçmedi, geçmeyecek” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)