banner565

banner472

banner458

banner457

GEBKİM, Uzkimyosanoat ve Tataristan Ticaret Ofisi’nden işbirliği

Özbekistan’ın kimya şirketlerinden Uzkimyosanoat ve Tataristan Ticaret Ofisi temsilcilerinin kimya ihtisas OSB’si GEBKİM’i ziyaretinin ardından Özbekistan’a yapılan iade ziyaretinde GEBKİM Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı ve GEBKİM Yönetim Kurulu Üyesi Cem Yelten, Uzkimyosanoat tesislerini inceledi.

OSB 01.09.2021, 00:01 27.09.2021, 10:47
28501
GEBKİM, Uzkimyosanoat ve Tataristan Ticaret Ofisi’nden işbirliği

Uzkimyosanoat, Tataristan Ticaret Ofisi ve GEBKİM arasında işbirliği niyet protokolü imzalandı. Özbekistan Uzkimyosanoat tesislerinde gerçekleşen toplantıya, RF Tataristan Cumhuriyeti Ticaret Ofisi Başkanı Ramil Mavlyutov, Uzkimyosanoat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Jubarek Mirzamahmudov, Dian Grup Yönetim Kurulu Başkanı Azamat Sultanmuratov, Çinli kimya şirketi CC7 temsilcileri, Navoi Valisi Abdurazakovic Khasanov ve GEBKİM’i temsilen GEBKİM Yönetim Kurulu Başkanı V. İbrahim Aracı ile GEBKİM Yönetim Kurulu Üyesi Cem Yelten katıldı.
Programın ikinci gününde GEBKİM heyeti başkent Taşkent’e geçerek Özbekistan Başbakanı Abdullah Aripov tarafından öğle yemeğinde kabul edildi. Başbakan Aripov, Özbekistan Hükümeti’nin yapılan işbirliği anlaşmasına destek verdiğini ifade ederek, GEBKİM ile yapılabilecek başka projelerin olabileceğini vurguladı. Yemeğin ardından Mendeleyev Kimya Teknolojileri Üniversitesi Taşkent Enstitüsü’nü ziyaret etti.
Vefa İbrahim Aracı, “GEBKİM’de kurduğumuz ekosistem, kimya üreticilerini tek bir çatı altında toplayarak lojistik sorununu ortadan kaldırıyor. Firmalar arasında sağlanan veri ve mal akışı daha verimli çalışmamıza olanak sağlıyor. Uzkimyosanoat ve Tataristan Ticaret Ofisi temsilcilerinin GEBKİM ziyaretinde gündeme gelen GEBKİM’in kimya OSB’lere rol model olması konusu imzaladığımız işbirliği niyet protokolüyle gerçeğe dönüşecek” diye konuştu.

Yorumlar (0)
banner557