banner565

banner472

banner458

banner457

Gebze Güzeller OSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan; Gebze Güzeller OSB know-how’ını ihraç edecek

Gebze Güzeller OSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan, “İmza attığı birçok ilkle, uluslararası marka değeriyle Gebze Güzeller OSB, Türkiye’nin gururudur” diyor.

OSB 01.12.2020, 00:01 30.12.2020, 09:42
32318
Gebze Güzeller OSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan; Gebze Güzeller OSB know-how’ını ihraç edecek

Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi (Gebze Güzeller OSB), yürüttüğü örnek projeler ve çalışmaları, 123 milyon Euro ihracatı, 138 firması, 11 bin kişiyi aşan istihdamı, yüzde 100 doluluk oranı, modern altyapı ve üstyapı yatırımları, Atatürk Anıtı, ücretsiz eğitim veren özel teknik koleji, anaokulu (Nurşen Ceylan Anaokulu), güneş enerjisi yatırımları, çevre dostu sanayi anlayışı, Ar-Ge ve inovasyona verdiği değer, üniversite-sanayi işbirlikleri, diğer OSB’lerle ortak projeleri, yurtdışına da taşıdığı bilgi birikimi ve tecrübeleriyle Türkiye’nin rol model OSB’lerinden biri olarak dikkat çekiyor. Gebze Güzeller OSB, Pandemi sürecinde de tüm hijyen, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini ulusal kalite standartlarında alarak çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Gebze Güzeller OSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan, “Gebze Güzeller OSB (GGOSB); Türkiye’nin en seçkin ve örnek OSB’lerinden biridir. İmza attığı birçok ilkle, uluslararası marka değeriyle Gebze Güzeller OSB, Türkiye’nin gururudur. Biz, Türkiye’de ilk telekom anlaşmasını yapan OSB olduk. Güneş enerjisini Türkiye’de ilk kez uygulayan OSB’lerden biriyiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 300 OSB’de 300 teknik kolej projesine destek veren 50-60 OSB’den biriyiz” diyor.
GGOSB, adeta bir eğitim kampüsü: Adem Ceylan liderliğinde GGOSB Bölge yönetiminin OSB’yi adeta bir eğitim kampüsü haline getirdiği çalışmaların başında; endüstrinin nitelikli elaman ihtiyacını karşılamak amacıyla GGOSB ve Final Okulları işbirliğiyle hayata geçirilen özel proje: Adem Ceylan Final Teknik Koleji geliyor. Toplam 23 bin m2’lik kapalı alana sahip, 58 sınıflı 2200 öğrenci kapasiteli, okul, ücretsiz eğitim veriyor. Adem Ceylan, yerden ısıtma özelliği, 6’şar metre yüksekliğiyle Türkiye’de bir ilke imza atarak, ferah, eski tarihi medreseleri andıran, Selçuklu mimarisine uygun, ulusal standartların üzerinde bir okul binası inşa ettiklerini söylüyor: “23 Temmuz’da çıkan yeni yasayla beraber, Türkiye’de ilk çıraklık eğitim okulunu da bu okulda ikinci eğitim olarak başlattık. Ayrıca, 144 dalda, eskiden Halk Eğitim Merkezlerinin ve belediyelerin verdiği bütün kursları, artık kendi bünyemizde biz açabiliyoruz. TÜBİTAK, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve GGOSB’de faaliyet gösteren Schneider, DHL, Aselsan, Havelsan gibi kurumlar dahil 24 kurumla işbirliği anlaşması imzaladık. Katılımcılarımızla geliştirdiğimiz ortak projelerden biri Hepsiburada işbirliğimiz. Onların eğitimleri okulumuzda veriliyor, şu ana kadar yaklaşık 700 mezun verdiler. Alman firması Festo ile anlaşma imzaladık. Festo, CNC makineleri başta olmak üzere Türkiye’de kullanılan bütün makinelerinin eğitimlerinin tamamını artık Bölgemiz’de verecek, ilk etapta 2 sınıf açtık. Kadın istihdamının artırılmasını destekliyoruz, bu amaçla 100 kadın forklift elemanı yetiştiriyoruz, eğitimlerin ilk dönemi olacak.”
Hizmette de ilklere imza atan OSB: Adem Ceylan, sundukları hizmetlerde de imza attıkları ilklere değiniyor: “Eximbank’ın şubeleşme döneminde ilk müracaatlardan birini de biz gerçekleştirdik, Eximbank’ın Kocaeli şubesine ücretsiz yer vererek kendi OSB’mize getirdik, sanayicimizin, ihracatçımızın önünü açmak için her türlü gayreti gösteriyoruz. Sanayicimizle işbirliği halinde ortak laboratuvar ve girişim projelerimizi başlattık.”
Covid-19 test ve laboratuvar hizmeti: Adem Ceylan, Pandemi sürecinde yine Türkiye’de bir ilke imza attıklarını, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın açıkladığı, Türkiye’deki ilk Covid-19 testi uygulamasının, Kocaeli’de, Gebze’de GGOSB’de başlatıldığını, yanı sıra laboratuvar hizmetlerini sunduklarını ve hizmetin devam ettiğini kaydediyor: “Bakanlık temsilcilerinin ve laboratuvarların 40 gün boyunca konaklama, yemek ve lojistik hizmetlerinin ücretleri, OSB’miz tarafından karşılandı. Sanayicilerimizin testleri kişi başı 30 TL’ye yaptırabilmesi için hizmet veriyoruz, şu anda bu testlerin piyasada fiyatları kişi başı 180-300 TL arasında değişiyor. Gebze Güzeller OSB olarak verdiğimiz bu hizmetle bizim farkımız görünüyor.”
TSE Covid-19 Güvenli Üretim, Güvenli Hizmet ve Okulum Temiz belgeleri: Gebze Güzeller OSB’de sanayinin haftasonları dahil, 7/24 çalışabilmesi için çaba gösterdiklerini belirten Adem Ceylan, OSB, ofisler ve bazı fabrikalar dahil 15 kuruluşa ve okula; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi, TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi ile TSE Okulumuz Temiz Belgesi aldırdıklarını anlatıyor.
OSB know-how ihracatı: Uluslararası marka değerini, tecrübesini ve bilgi birikimini yurtdışına ihraç etmeye hazırlanan Gebze Güzeller OSB, pandemiden sonra Avrupa’ya ve ABD’ye açılmaya devam edecek. Pandemi öncesinde Bulgaristan’ın Varna şehrinde, OSB kurma çalışması yürüttüklerini, Varna Valiliği ve Varna Belediyesi ile bir protokol imzaladıklarını, GGOSB’den 4-5 büyük firmayla birlikte hareket edeceklerini aktaran Adem Ceylan, ayrıca ABD’de, Şikago’da bir Türk Ticaret Merkezi kurduklarını, bu projenin devamında orada da bir OSB çalışmasına imza atmayı planladıklarını ancak  bu projelere Pandemi nedeniyle ara verdiklerini ifade ediyor.
Kardeş OSB’ler: Adem Ceylan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın başlattığı Kardeş OSB projesi kapsamında Sivas OSB ve Hatay OSB ile kardeş OSB protokolü imzaladıklarını, çalışmalarına pandemi sonrasında devam edeceklerini kaydediyor.
OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu çalışmaları başlıyor: Aynı zamanda OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcısı Adem Ceylan, kurulun yakın zamanda online toplantılar gerçekleştireceğini bildiriyor.
Cumhuriyet’e armağan 15 metrelik Atatürk Anıtı: Gebze Güzeller OSB’nin gurur duyduğu projelerinden biri de Cumhuriyet’e armağanı olan Atatürk Anıtı. 15 metre yüksekliğindeki Atatürk heykeli, TEM Otoyolu ve Gebze’den rahatlıkla görülebiliyor. Adem Ceylan, 1500-2000 kişinin katılımıyla 10 Kasım anma törenini gerçekleştirdikleri Atatürk Anıtı’nın Türkiye için de bir örnek olduğunu vurguluyor.
Enerji tasarrufu için yatırımlar: Adem Ceylan, “Teşvik doğrultusunda OSB’lerde ilk TURSEFF kredisini alarak, Bölgemizin tüm aydınlatmasını LED aydınlatmaya çevirdik. Projemizin sayın Valimiz, Bakan Yardımcımız ve Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı ile beraber Türkiye’ye tanıtımını üstlendik. Başka OSB’lerin de bu krediden faydalanmasının önünü açtığımızı düşünüyorum, şu anda LED aydınlatmaya geçen 20-30 OSB’den biriyiz, aydınlatmada yüzde 60’a yakın bir tasarruf sağladık. Ayrıca GGOSB’de bir Rüzgar Tribünümüz ve güneş enerji santralimiz var, onu büyüteceğiz, hazırlıklarını yaptık, bekliyoruz.”
Gebze Güzeller OSB’ye metro istasyonu geliyor: Adem Ceylan, OSB’nin içine kadar metro istasyonu geleceğini, 2023’te hizmete açılacağını, böylece Halkalı’dan OSB’ye daha rahat ulaşılabileceğini açıklıyor: “Bölgemiz’e, sanayicilerimize, çalışanlarımıza iyi bir hizmet daha vermiş olacağız.”
Ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor: Adem Ceylan, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı 11 milyon fidan dikimi projesine destek verdiklerini, ağaçlandırma programlarının da hızlıca devam ettiğini bugüne kadar GGOSB’de 117 bin ağaç diktiklerini belirtiyor: “Ağaç dikecek alanımız kalmadığı için Tarım ve Orman Bakanlığı’na müracaat ettik, ağaç dikim alanı için tahsis bekliyoruz, bu yıl da ağaç dikimine devam edeceğiz.”
Üretim ve ihracatta artış: Modern ve eksiksiz altyapıya sahip yüzde 100 dolu OSB’nin tüm yatırımlarını devlet kredisi kullanmadan gerçekleştiren ender OSB’lerden biri olduğunun altını çizen Ceylan, Pandemi’nin ilk 5 ayında ciddi sıkıntılar yaşansa da üretimin en temel göstergesi elektrik tüketiminde geçen yılın Mart ayı verilerini yakaladıklarını hatta geçtiklerini kaydediyor.

Yorumlar (0)