banner565

banner472

banner458

banner457

İMES OSB Mükemmelliyet Merkezi protokolü imzalandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, İMES OSB işbirliği ile hayata geçirilecek olan “Uygulamalı İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi” Güdümlü Projesi’nin imza töreni Kocaeli Valilik Makam Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

OSB 01.04.2020, 07:56 17.04.2020, 12:23
9127
İMES OSB Mükemmelliyet Merkezi protokolü imzalandı

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, İMES Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, ‘Uygulamalı İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi” Güdümlü Projesi’ni imzaladı.
İMES Uygulamalı İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi Projesi; başta yakın çevredeki 1000’e yakın imalat sanayi firması olmak üzere bölge sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü yetiştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Merkezde istihdam imkânlarını artırıcı eğitim çalışmaları gerçekleştirilecek, tasarım ve prototipleme bölümleriyle firmaların yenilikçi ürün geliştirme ve üretme kapasitelerine katkı sağlanacak. Yeni teknolojiler aracılığıyla maliyet düşürücü yeni üretim teknikleri geliştirilecek, Türkiye’nin sürdürülebilir ihracata yönelik amaçlarına katkı sağlanacak. Kurulacak merkez Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesini kapsayan güçlü bilimsel altyapısıyla kamu-üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda önemli işlevler üstlenecek; projenin diğer iştirakçileri Dilovası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ve Çelik İhracatçıları Birliği Ali Nuri Çolakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü bölgedeki mesleki eğitim kurumları ile sanayi arasında köprü oluşturacak. Yılda 2.000 kişinin eğitim alacağı Merkez’in yaklaşık 16 milyon TL’lik bütçeyle 2021’de hizmete girmesi planlanıyor.

Yorumlar (0)
banner557