banner565

banner472

banner458

banner457

İpsala OSB kuruluyor

Edirne Necmi İğe Evi Etnoğrafya Müzesi açıldı: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından restorasyonu gerçekleştirilen, Edirne Valiliğince müze haline getirilen Necmi İğe Evi Etnografya Müzesi’nin açılışını yaptı.

OSB 01.08.2021, 00:01 30.08.2021, 23:00
22745
İpsala OSB kuruluyor

Varank, Edirne kent kültürü konusunda son derece önemli işlere imza atan Necmi İğe’den adını alan yapının, 17. yüzyıl sonlarından miras olduğunu kaydetti. Edirne’deki yatırım alanlarına değinen Varank, “Buradan müjdesini vermek isterim ki İpsala OSB’nin kuruluş işlemlerini hızlıca tamamlayıp, bu OSB’mize bu yıl içinde tüzel kişilik kazandıracağız. Ayrıca, teklif edilir edilmez Uzunköprü ve Keşan Gıda İhtisas OSB’lerimizi de yatırım programına sunup desteklenmesini sağlayacağız. 2022’de bu OSB’lerin altyapı projeleri için ihaleye çıkmayı hedefliyoruz” dedi.

Bakan Varank, Edirne Valisi Ekrem Canalp, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, belediye başkanları, il protokolü ve İğe ailesi müzenin açılış kurdelesini kesti.

Yorumlar (0)