banner565

banner472

banner458

banner457

İTÜNOVA TTO ve TOSB İnovasyon Merkezi’nden PATİCA-Patent Ticarileştirme Programı

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin teknoloji transfer ara yüzü olarak hizmet vermek amacıyla kurulan İTÜNOVA TTO,

OSB 01.07.2020, 00:19 29.07.2020, 20:45
18466
İTÜNOVA TTO ve TOSB İnovasyon Merkezi’nden PATİCA-Patent Ticarileştirme Programı

TOSB (Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi) İnovasyon Merkezi işbirliği ile PATİCA-Patent Ticarileştirme Programı’nı hayata geçirdi. Programla üniversite bünyesinde geliştirilen patentlerin sanayi kuruluşlarıyla buluşması, yüzde 75’e kadar mali destek sağlayan TÜBİTAK Patent Lisans Çağrısı için işbirliği oluşturulması amaçlanıyor, 100 patentin akademisyenler tarafından sanayi firmalarına sunum yaparak tanıtımlarının sağlanması hedefleniyor.
İTÜ Ar-Ge’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Alper Ünal,”Üniversitemizde geliştirilen buluşların sanayiye tanıtılması ve özel sektör işbirliklerinin çoğalması için başlatılan PATİCA programının oldukça verimli olacağına inanıyorum” dedi.
TOSB İnovasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu, İTÜNOVA TTO işbirliğiyle hayata geçirdikleri PATİCA programının üniversite-sanayi işbirliğine büyük katkı sunacağına inandıklarını söyledi.
İTÜNOVA TTO Genel Müdürü Ekrem Özcan, “PATİCA programı ile patentleri sanayi kuruluşları ile buluşturmayı ve yüzde 75’e kadar mali destek sağlayan TÜBİTAK Patent Lisans Çağrısı için işbirliği oluşturmayı hedefliyoruz. Farklı sektörlere yönelik buluşların anlatılacağı program ile patente dayalı işbirliklerin de yolunu açacağız. Ayrıca Anadolu’daki üniversitelerden patenti olan akademisyenleri de programa dahil ederek onların da sanayi ile buluşmalarına destek vereceğiz.”

Yorumlar (0)
banner557