banner565

banner472

banner458

banner457

Kazakistan Türk yatırımcılar için cazibe merkezi

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly ve Almatı Eyaleti Vali Yardımcısı Serik Turdaliyev Başkanlığındaki Kazak Heyeti, çalışma gezisi kapsamında GEBKİM Kimya İhtisas OSB’ye gerçekleştirdikleri ziyarette, iki ülke arasındaki ticareti ve işbirliklerini geliştirmeye yönelik görüşmeler yaptılar.

OSB 01.07.2021, 00:01 28.07.2021, 10:27
22729
Kazakistan Türk yatırımcılar için cazibe merkezi

GEBKİM OSB’de düzenlenen toplantıda, GEBKİM Yöneticileri; modern altyapısı, donatıları ve üyelerine sunduğu imkanlarla kimya sanayisine örnek olan OSB’de yürütülen çalışmalar hakkında heyet temsilcilerine bilgiler verdiler. GEBKİM’li firmalarla ikili görüşmelerin de gerçekleştiği ziyarette, Kazakistan’daki yatırım ve ticaret fırsatlarının anlatıldığı bir sunum yapıldı.
Almatı Eyaleti Vali Yardımcısı Serik Turdaliyev, son beş yılda sanayinin çok hızlı geliştiği Almatı’ya, uluslararası birçok şirketin yatırım yaptığını belirterek GEBKİM OSB’yi ziyaret etme; deneyim ve uzmanlığını dinlemenin önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Kazakistan’ın Türk firmalarına önemli yatırım fırsatları sunduğunu, Orta Asya’ya yapılan yatırımların yüzde 65’inin Kazakistan’a yapıldığını, yıllık ortalama 21 milyar dolarlık yatırım çeken Kazakistan’a Türk yatırımcılarının ilgisinin de yüksek olduğunu ifade etti.

Almatı Bölgesi Girişimcilik ve Sanayi ve Yenilikçi Kalkınma Departmanı’nın Yöneticisi Tamerlan Razbekov, sanayi bölgelerinin cazibesini artırmak ve geliştirmek için çalıştıklarını, tarım, tarım ürünleri, turizm, sanayi gibi birçok sektörün olduğu Almatı’nın yurtdışından yabancı yatırımcıların da ilgisini çektiğini kaydetti.

GEBKİM Kimya İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, Kazakistan’ın gelişen bir pazar olarak önemli fırsatlar sunduğunu aktardı ve “Kazakistan’daki genel ve yerel yatırım teşvikleri dikkat çekici. Ayrıca Türkiye’deki üreticilerle iş yapma isteğinin çok fazla olması da yine olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmeli” dedi.

Yorumlar (0)