banner565

banner472

banner458

banner457

Kilis’te örnek geri dönüşüm projesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kilis ziyareti kapsamında OSB’de incelemelerde bulundu.

OSB 01.02.2021, 00:01 27.02.2021, 12:47
20220
Kilis’te örnek geri dönüşüm projesi

Bakan Varank’a ziyaretinde Kilis Valisi Recep Soytürk, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kilis milletvekilleri Mustafa Hilmi Dülger, Ahmet Salih Dal, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan ve AK Parti Kilis İl Başkanı Murat Karataş eşlik etti.
Bakan Varank, ziyaretinde Haskan Şirketler Grubu’nun Baymed, Bayteks ve Baypoy markalarıyla üretim yapan tesisine uğradı. Haskan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gürkan Bayram’dan bilgi alan Varank, nonwoven veya dokumasız kumaş olarak bilinen medikal kumaş üretimini yerinde inceledi.
Bakan Varank, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, Haskan Şirketler Grubu’nun medikal tekstil, cerrahi setler ve steril ürünler üreterek 700 kişiye istihdam sağladığını, şirketin 38 ülkeye ihracat yaptığını aktardı. Varank, grubun iki yeni yatırımından da bahsetti: “18.000m2 PET yıkama hattıyla, pet şişenin geri dönüşümünden üretilen polyester; 29.733m2’lik POY hattında işlenerek polyester ipliğe dönüşecek.”
“Kilis’e yatırımları çekeceğiz”: Hasan Bayram’ın Bayteks firmasında nonwoven (dokumasız) kumaş üretildiğini bunun da tulum ve maskelerin ana hammaddesi olduğu için önemini vurgulayan Bakan Varank, Bayteks’in de medikal tekstil üretimi gerçekleştirdiğini ifade etti: “Kilis’te orta yüksek teknoloji diyebileceğimiz üretimlerin olması, bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Önümüzdeki dönemde hem Kilis’e yatırımları çekeceğiz hem de yüksek teknolojili üretimlerin gelmesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”
Polateli OSB ile istihdam artacak: Daha sonra açıklama yapan Varank, “Kilis’in potansiyelini ortaya çıkaracak şekilde OSB projelerimize hız veriyoruz. Şu anda faaliyette bulunan tesislerimizde bin 300 vatandaşımız istihdam ediliyor. Önümüzdeki dönemde Polateli OSB projesinde ilerledikçe burada büyük bir istihdam oluşturacağımıza inanıyoruz.”

Yorumlar (1)
Arzu önk 7 ay önce
Slm evimde kullanmadigim mobilya ve ıvır cıvırlarim var çok eşya var satmak istiyorum ilgilenirseniz