banner565

banner472

banner458

banner457

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Alikahya OSB’yi ziyaret etti; Yatırımcı dostu, üretim üssü OSB

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Alikahya OSB’yi ziyaret ederek, OSB Yönetim Kurulu’ndan gerçekleştirilen çalışmalar ve yeni dönem projeleri hakkında bilgiler aldı, incelemelerde bulundu ve fabrikaları ziyaret etti.

OSB 01.07.2021, 00:00 28.07.2021, 10:16
23116
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Alikahya OSB’yi ziyaret etti; Yatırımcı dostu, üretim üssü OSB

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Alikahya Organize Sanayi Bölgesi’ni (Kocaeli Alikahya OSB) ziyaret ederek, OSB Yönetim Kurulu’ndan gerçekleştirilen çalışmalar ve yeni dönem hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgiler aldı. Vali Yavuz, Kocaeli Alikahya OSB’de incelemeler yaptı ve fabrikaları da ziyaret etti.

Ziyarette Vali Seddar Yavuz; Kocaeli Alikahya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Sönmez ile Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ercihan Zorlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Sultan Hamit Velioğlu, Kemal Arıcı ile Yönetim Kurulu Üyesi ve Bölge Müdürü Nevzat Göçer tarafından karşılandı.

Kocaeli Alikahya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Sönmez, Bölge Müdürü Nevzat Göçer ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya gelen ve bir süre sohbet eden Vali Yavuz’a, çalışmalar hakkında birifing verildi. Vali Yavuz’a, Kocaeli Alikahya OSB’nin gelişimindeki son aşamayla ilgili bilgiler sunan OSB Yönetim Kurulu, yürütülen altyapı ve üstyapı çalışmalarını, üzerinde çalışılan yeni dönem projelerini anlattı ve OSB hakkında detaylı bilgiler veren dijital bir sunum gerçekleştirdi.

Ülkemizin kalkınma ve büyümesinin üretimle olacağını vurgulayan Vali Seddar Yavuz, Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB’ler) özellikle Kocaeli’deki OSB’lerin Türkiye’ye rol model nitelikte üretim üsleri olduğunu söyledi. Vali Yavuz, özellikle savunma sanayisindeki çalışmalar ağırlıklı olmak üzere; yüksek teknolojili üretim ve ihracatın önemine dikkat çekti.

Vali Yavuz, sunumun ardından Kocaeli Alikahya OSB’nin sponsor olduğu ‘model uydu’ projesini yürüten Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan takımın liderleriyle biraraya gelerek projeleri hakkında bilgi aldı. Öğrenciler, model uydu projesiyle TEKNOFEST’e katılarak yarışacak.

Vali Seddar Yavuz, Bölge’nin tamamını gezerek, yürütülen çalışmaları yerinde gözlemledi, ardından Kocaeli Alikahya OSB’de faaliyet gösteren Türeller Makina San. ve Tic. Ltd. Şti. ile Yıldız Demir Çelik Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.’yi ziyaret etti. Vali Seddar Yavuz, fabrikaların üretim ve ihracata yönelik çalışmalarını yerinde inceleyerek firma yetkililerinden bilgi aldı.

Türeller Makine fabrika ziyaretinde Vali Seddar Yavuz’u karşılayan Türeller Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Türel, Genel Müdür Sinan Türel ve Ticaret Müdürü Mustafa Oral, üretim tesislerinde; kulak çubukları, lollipop çubukları, pipetler, makyaj pamukları, çevreye uyumlu, geri dönüştürülebilir,  doğada çözünebilir ve yüzde 100 bozunabilir kağıt pipetler ürettiklerini ve ihraç ettiklerini anlattı.

Yıldızlar Demir Çelik fabrika ziyaretinde Vali Seddar Yavuz’u karşılayan; Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Yıldız Demir Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Yıldız, Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız, Yıldız Demir Çelik Fabrika Direktörü Kemal Kumru, yassı çelik alanında otomotiv ve beyaz eşya sektörüne hammadde kaynağı sağladıklarını anlattı.

Tesiste; sıcak haddelenmiş girdi malzemenin, müşteri ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda asitli, sıcak, soğuk haddelenmiş / tavlanmış, galvaniz kaplı veya boyalı nihai ürünlere çevrildiği aktarıldı. Çevre ve insan sağlığına duyarlı tesiste, sektörde ilk kez geri kazandırılmış suyu kullanarak son teknoloji imkanlarla üretim gerçekleştirdiklerini vurgulayan Fehmi Yıldız ve Hakkı Yıldız, beyaz eşya, otomotiv, panel radyatör, genel imalat ve yapı sektörü gibi farklı sektörlerin kullanımına yönelik geniş bir ürün yelpazesinde üretim yaptıklarını, 2019’da demir-çelik sektöründe ihracat alanında en çok büyüme gösteren ilk 3 çelik üreticisinden biri olduklarını da dile getirdi.
Sanayicilere ve OSB Yönetimi’ne istihdama, üretime ve ihracata yönelik sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür eden Vali Yavuz, fabrikada işbaşı yapan işçilerle de bir süre sohbet ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Kocaeli Alikahya OSB’den model uydu projesine destek
Kocaeli Alikahya OSB; Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin 20 öğrencisinden oluşan Model Uydu Projesi Takımı, TEKNOFEST TÜRKSAT Model Uydu Yarışması’na hazırlanıyor.
Takım Lideri Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencisi Furkan Bulduk, bu yarışmanın bir Tasarla Fırlat Yarışması olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: “TÜRKSAT’ın bize sağladığı bir roketle model uydumuz, yaklaşık 750 metre irtifaya fırlatılacak, 750 m.’den sonra uydumuz roketten ayrılacak, paraşütle bir pasif iniş yapmaya başlayacak, 450 metreye kadar. Daha sonra pasif iniş sisteminden ayrılıp aktif iniş sistemine geçecek. Pervaneler dönerek aşağıya inmeye başlayacak, 250 m’de bir bonus görevimiz var, havada 10 saniye askıda kalma görevi. Bunu da tamamladıktan sonra aşağıya inmeye devam edeceğiz, bütün bunları yaparken sensörlerden topladığımız telemetre verilerini ve gerçek zamanlı kamera görüntülerini yer istasyonunda görüntülemeye çalışacağız. Şu anda sensörlerden verileri okuyabiliriz, görev yükü tasarımımız hazır, onunla ilgili üretim aşamasıyla ilgili ürettireceğimiz yerle görüşmeye gittik. Şu an ilk prototipi üretme aşamasındayız, elektronik kart tasarımımızı da bitirmeye yaklaştık. Daha 3 ay var, iyi ilerlediğimizi düşünüyoruz."

Takımın diğer kaptanları ise şöyle: Yazılım Mühendisliği Alt Takım Kaptanı Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 4. Sınıf Öğrencisi Tuğrul Ün, Elektronik Takım Kaptanı Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği 4. Sınıf Öğrencisi İbrahim Furkan Güngör, Mekanik Alt Takım Kaptanı Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Görkem Akdik, Sponsorluk Tanıtım Planlama Ekibi’nden Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencisi Leyla Topal. 

Yorumlar (0)