banner565

banner472

banner458

banner457

Konya’da ‘Model fabrika’ dönemi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Konya Ticaret Odası (KTO) Meslek Edindirme Merkezi’nde, Konya Model Fabrika ve OSB 5. Kısım Altyapılarının açılışını yaptı.

OSB 01.11.2021, 00:01 25.11.2021, 09:37
18302
Konya’da ‘Model fabrika’ dönemi

Bakan Varank, “12 milyon liralık yatırımla kurulan bu tesiste işletmeler deneyimleyerek öğreniyor ve mentorlar eşliğinde öğrendiklerini uygulamaya dönüştürüyor” dedi. Bakan Varank, “Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü içerisinde yer alan Model Fabrika, Mesleki Eğitim Merkezi, Dış Ticaret Merkezi ve Akıllı Teknolojiler Merkezi ile Konya OSB’deki çeşitli altyapı yatırımlarının hayırlı olmasını diliyorum. Fabrika, Dış Ticaret Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezleri ile sanayi ve teknoloji ekosistemine dair önemli boşlukları dolduruyor” açıklamasını yaptı.

Konya Model Fabrika’nın yalın üretim ve dijital dönüşüme yönelik işletmelere rehberlik ettiğini anlatan Bakan Varank, Şu an itibarıyla bu model fabrikada 13 firmaya öğren dönüş, 33 firmaya eğitim ve danışmanlık, 47 firmaya da teknik teşhis ve tanı hizmeti sunuldu” diye konuştu. Varank, 9.5 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen 21 bin m2’lik eğitim kampüsünde 16 derslik, 5 bilgisayar laboratuvarı, konferans ve seminer salonları ile 196 kişi kapasiteli konaklama merkezinin bulunduğunu söyledi. Varank, Dış Ticaret Merkezinin, bölgenin ihracat kapasitesini ve pazarını artırmak amacıyla kurulduğunu anlatarak, “Burada ihracat yapmak isteyen firmalara hedef müşteri, pazar, yurt dışı tedarikçi, sektör detayları gibi alanlarda danışmanlık hizmetleri sunuluyor.” diye konuştu.

OSB 5. kısım altyapı çalışmaları: Bakan Varank, Konya OSB’deki 5. Kısım Altyapı çalışmalarının resmi açılışının da gerçekleştirildiğini ifade etti. “Bu yeni yatırımla OSB 5. kısmın atık su şebekesi, yağmur suyu şebekesi, fiber hat yatırımları gerçekleşmiş oldu. Devam eden kısımların da bitmesiyle bu yatırımlar 560 milyon liralık bir değere ulaşacak.”

Yorumlar (0)