banner565

banner472

banner458

banner457

KOSBİ, pandemide de büyüyor

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ), 2020 yılı yatırım planlamasında bulunan yatırımlarla Covid-19 pandemisine rağmen devam ederek altyapısını daha da güçlendirirken ikinci etap parselasyon çalışmalarının da tamamlanması ile yeni fabrika yatırımlarına da ev sahipliği yapacak.

OSB 01.09.2020, 00:01 29.09.2020, 10:06
19451
KOSBİ, pandemide de büyüyor

KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, KOSBİ’nin onaylanmış 2020 yılı bütçesine uygun yatırımlara devam ettiklerini, pandemi nedeniyle devletin verdiği desteklerle bölgede firma yatırımlarının da sürdüğünü söyledi: “Bölgemiz 2020 planlamasında yeni fabrika yatırımlarına ev sahipliği yapacaktı, bu planlamaya uygun yatırımlar sürüyor. Bu sayede ülkemiz ekonomisi kazanırken işsiz gençlere de yeni iş kapıları açılacak. 2020 yılı bütçesinden elektrik sistemlerine de büyük pay ayırdık. Sanayi bölgemizi ileri taşımak için çalışmalara ve yatırımlara hız kesmeden devam edeceğiz.”
Günden güne gelişen bir OSB olduklarını kaydeden Kamil Porsuk, uygulama ve eğitim birimlerinde bölgedeki sanayicilerin ihtiyaç duyduğu nitelikli teknik ara eleman yetiştirilmesini sağlayacak projeleri hayata geçirdiklerini, bu yıl ikinci eğitim öğretim yılına hazırlanan İzmir Özel KOSBİ Zülfü-Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin en çok ilgi gören okullar arasında yer aldığını ifade etti.
Hedef; 1000 firma, 50 bin istihdam: Türkiye’nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan firmaların faaliyet gösterdiği KOSBİ’de, sınai üretim yapan 386, hizmet ve ticari faaliyet yürüten 127 firmanın mevcut olduğuna dikkat çeken Porsuk, “Sanayi üretimi yapan firmaların yüzde 32’si makine ve metal sektöründe faaliyet gösterirken, diğer öne çıkan sektörler; yapı malzemeleri, kağıt, kimya, gıda ve otomotiv yan sanayi olarak sıralanıyor. Bölgede 500’ün üzerindeki firmada yaklaşık 27 bin kişiye iş imkanı sağlanıyor. Bölge tamamen dolduğunda bine yakın firma faaliyet gösterecek. Yeni kurulacak fabrikalar ile birlikte istihdam 50 bine ulaşacak."
KOSBİ, enerji verimliliği çalışmalarını sürdürüyor: Sanayicinin en büyük maliyet kalemlerinden biri olan enerjinin daha verimli kullanılması için proje hazırlayan KOSBİ, İzmir Kalkınma Ajansı’ndan da hibe destek almayı başardı. KOSBİ, “İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde Enerji Verimliliğinin Sağlanması Amacıyla Sektörel Etüd ve Yol Haritasının Çıkarılması Projesi’ni hayata geçirmek üzere çalışmalarına devam ediyor.

Yorumlar (0)