banner565

banner472

banner458

banner457

KOSGEB Başkanı Prof.Dr. Cevahir Uzkurt: “Her OSB’ye TEKMER kurmak istiyoruz”

OSBÜK Başkanı MemişKütükcü, OSBÜK Yönetim Kurulu Üyeleri, Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyeleri, Bölge Müdürleri Komisyonu Üyeleri, KOSGEB Başkanı Prof.Dr. Cevahir Uzkurt ve Daire başkanlarının katıldığı “KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

OSB 01.09.2020, 00:01 26.03.2021, 16:34
19076
KOSGEB Başkanı Prof.Dr. Cevahir Uzkurt: “Her OSB’ye TEKMER kurmak istiyoruz”

KOSGEB ile OSBÜK’ün hedefi ortak”: MemişKütükcü, Türkiye’deki toplam girişimlerin yüzde 99.8’ini oluşturan KOBİ’lerin aynı zamanda OSB’lerin de can damarı olduğunu söyledi: “OSB’lerde üretim yapan 32 bine yakın sanayi tesisimizin önemli bir kısmı KOBİ niteliğinde. Ve OSB’lerimizdeki bu sanayi tesislerimiz, Türkiye’nin toplam sanayi üretiminin yüzde 35’ini yapıyor, 2 milyonun üzerinde doğrudan istihdam sağlıyor. İşte tam da burada, aynı bakanlığa bağlı iki kurum olarak, OSBÜK ve KOSGEB için ortak çalışma alanları doğuyor. Aslında iki kurumun sorumluluğu da, hedefi de ortak; KOBİ’lerimizi geliştirmek, güçlendirmek. Şu anda tüm dünya ekonomilerini etkileyen bir pandemi sürecindeyiz. Hepimiz henüz sonunu göremediğimiz bir tünelde yolculuk ediyoruz. İşletmelerimizi bu tünelden salimen çıkarmak için KOSGEB, OSBÜK gibi kurumların yeni işbirlikleri geliştirmesi çok daha önemli hale geldi.”
En büyük sorun finansa erişim:Kütükcü, sanayi işletmelerinin en büyük sorununun finansa erişim olduğunu vurguladı. Kütükcü, KOSGEB desteklerinin OSB’lere anlatılması, OSB’lerde dijitalleşme süreçlerinin desteklenmesi ve TEKMER’lerin yaygınlaştırılması, TEVMOT Projesi’ndeki gibi verimlilik artırma gibi pek çok alanda yeni işbirlikleri geliştirebileceklerini söyledi.
OSB’lere TEKMER: KOSGEB Başkanı Prof.Dr. Cevahir Uzkurt, OSB’lerin en temel paydaşlarından birisi olduğunu vurgulayarak, yeni bir Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) modeli kurgulayıp, yürürlüğe koyduklarını ve 33 müracaat aldıklarını açıkladı: “Her OSB’ye TEKMER kurmak istiyoruz. Buralara KOSGEB temsilcilikleri kurabileceğiz. 3 milyon 800 bine kadar bir destek de vereceğiz.” Uzkurt, kamunun kaynaklarını, en fazla katmadeğer üreten, ithal ikamesi sağlayan, teknoloji düzeyi yüksek, istihdamı artıracak kıymetli projelere vermek istediklerini kaydetti.

Yorumlar (0)