banner565

banner472

banner458

banner457

Manisa’ya yeni OSB’ler

Manisa’da Saruhanlı ve Osmancalı / Yunusemre’de iki yeni OSB kuruldu, Muradiye Islah OSB ise  ıslah statüsünden kurtuldu 

OSB 01.08.2020, 00:01 28.08.2020, 10:04
20911
Manisa’ya yeni OSB’ler

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı’nda konuşan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz; Manisa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde Manisa ili Saruhanlı ilçesi Develi bölgesinde kurulacak olan Karma OSB projesinde sona geldiklerini ve bununla birlikte Muradiye Islah OSB’nın Tüzel kişiliğin kazanılmasının haklı gurunu yaşadıklarını belirtti: “Zafer Kalkınma Ajansı’nın 2020 yılı fizibilite desteği programı kapsamında, sunmuş olduğumuz Saruhanlı Karma Organize Sanayi Bölgesi Kurulumu fizibilitesi projemiz desteklenmeye hak kazanmıştır. Söz konusu proje kapsamında, Manisa İli Saruhanlı İlçesi Develi Bölgesi’nde, Karma OSB kurulmasına ilişkin fizibilite çalışması ortaya konacak ve raporlanacaktır. Fizibilite raporu ışığında, işletmelerin organize olarak bir arada toplandığı, alt yapısı güçlü bir Karma OSB kurulacak, katmadeğeri yüksek teknolojik ürünlerin üretilmesine imkan sağlamasının yanı sıra markalaşmanın da artması hedeflenmektedir. Böylece sanayicilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte bir OSB’nin ilimize kazandırılmasının haklı gururunu hep birlikte yaşayacağız.”
Başkan Yılmaz, Manisa Muradiye Islah OSB’nin yer seçimi çalışmalarının tamamlanarak sınırlarının kesinleşmesinin akabinde, kuruluş protokolünün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 07/05/2020 tarih ve 1570390 sayılı makam oluru ile onaylandığını, Bölge’nin, ıslah şartlarını tamamlamasının ardından unvanından ıslah ibaresi kaldırılarak, Muradiye OSB tüzel kişiliğini kazandığını anlattı.
Manisa TSO, yüksek teknoloji OSB’nin ortağı oldu: Mehmet Yılmaz, Zafer Kalkınma Ajansı 2020 Fizibilite Desteği kapsamında, Sanayi ve Teknoloji il Müdürlüğünün başvuru sahibi olduğu, Osmancalı / Yunusemre mevkisinde kurulması planlanan projede ortak olarak görev aldıklarını açıkladı: “Yüksek Teknoloji OSB’nin proje başvuru süreci başarıyla tamamlanmış olup, Ajans tarafından değerlendirme sürecindedir. Bu projemizde de hızlı bir şekilde sonuç alıp Manisa’mıza bir değer daha katmak istiyoruz. Şimdiden Manisa’mızda faaliyet gösterecek olan yeni OSB’lerimiz hepimize hayırlı olsun. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu projelerin haklı gururunu hep birlikte yaşamalıyız.”

Yorumlar (0)
banner557