banner565

banner472

banner458

banner457

Marmara Bölge Toplantısı gerçekleştirildi; Marmara OSB’leri, istihdamda 1 milyon rakamına ulaştı

OSBÜK Marmara Bölge Toplantısı’na katılan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan ile bölgedeki 91 OSB’nin başkan ve bölge müdürleri, OSB’lerin sorunlarını ve çözümleri ele aldı.

OSB 01.05.2022, 00:01 25.05.2022, 09:11
22772
Marmara Bölge Toplantısı gerçekleştirildi; Marmara OSB’leri, istihdamda 1 milyon rakamına ulaştı

OSBÜK Marmara Bölge Toplantısı, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan ile bölgedeki 91 OSB’nin başkan ve bölge müdürlerinin katımıyla çevrimiçi gerçekleştirildi. Başkan Kütükcü’nün moderatörlüğündeki toplantıya katılan OSB başkanları ve bölge müdürleri söz alarak, sorunlarını ve taleplerini ifade etti.

“OSB’lere olan taleplerde ciddi patlama yaşıyoruz"
Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, OSB’lerin sorunlarının çözümünde OSBÜK-Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunun çok iyi olduğunu söyledi: “OSB sayımız günden güne artıyor, alanlarımız genişliyor. OSB’lere olan taleplerde ise ciddi bir patlama yaşıyoruz. Yeni alanlar üretmeye gayret ediyoruz, bu konularda eğer birlikte çalışma sistemimiz olmasa hızlı yol alamazdık.” Büyükdede, OSB’lerde kurulumu devam eden Enerji İzleme Sistemi için gereken desteğin verilmesine dikkati çekerek, başta enerji olmak üzere birçok konuda OSB’lerle birlikte sorunların çözümü için de çalışacaklarını kaydetti.

OSB’ler Türkiye’nin gururu
Başkan Kütükcü, 6 bin 718 parselde 34 bini aşkın işletmenin üretim yaptığı Marmara Bölgesi’ndeki OSB’lerin son 2 yılda 122 bin yeni istihdam oluşturarak 1 milyon istihdama ulaştığını ve bu OSB’lerin üretiminin Türkiye ortalaması üzerinde arttığını söyledi: “Bölgedeki OSB’lerimizde elektrik tüketimi geçtiğimiz yıl yüzde 13.7 ile Türkiye ortalamasının üzerinde artış gösterdi. Bu yılın ilk çeyreğinde ise yüzde 4’ün üzerinde artış var. OSB’ler Türkiye’nin gururu oldu ve sanayi üretimimizin yüzde 45’ini gerçekleştiren planlı dev sanayi alanları haline geldi.”

OSB’lerin enerjideki taleplerinin çözümü için çalışmalar sürüyor: OSB’lerde yıllık 300 bin metreküpün altında doğalgaz tüketen işletmelerin OSB’lerin tek tüketici görünmesinden dolayı yaşadığı mağduriyete değinen Kütükcü, Kademeli Fiyat Tarifesi ile ilgili OSBÜK’ün yaptığı çalışmaları anlattı. Yıllık 300 bin metreküpün altında doğalgaz tüketen firmaların doğalgazın metreküpüne yaklaşık 3 katı fazla fatura ödediğini ve bu durumun adaletsizliğe neden olduğunu belirten Kütükcü, sorunun çözümü için yapılan çalışmaları anlattı: “Artık OSB sanayicilerimizin dezavantajı ortadan kalkıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın yayımladığı Organize Sanayi Bölgelerinin Doğalgaz Faaliyetlerine İlişkin Usul ve Esaslarda doğalgaz dağıtım şebekesini kendisi işleten OSB’lere, OSB’de faaliyet gösteren işletmelerin doğalgaz tüketimlerinin uzaktan okuma sistemleri veya beyan yoluyla doğalgaz tedarik şirketleri ile paylaşılması hususunda yetki verildi. OSB müdürlüklerimiz uzaktan ödeme sistemleri veya beyan yoluyla sanayicilerimizin doğalgaz tüketimlerini ölçecek ve BOTAŞ’a bildirecek. Bu konuda BOTAŞ’ın alacağı kararı bekliyoruz.”

Yorumlar (0)
banner557