banner565

banner472

banner458

banner457

OSBDER sanayinin taleplerine yönelik ziyaretlerini sürdürüyor

Sanayinin ve sanayicilerin sorunlarına çözüm üretilmesini sağlamak misyonuyla kurulan Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) Yönetim Kurulu, bu kapsamda bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

OSB 01.09.2019, 08:00 27.09.2019, 10:18
12956
OSBDER sanayinin taleplerine yönelik ziyaretlerini sürdürüyor

Sanayi camiasının her platformda altını çizdiği nitelikli eleman sıkıntısına yönelik olarak Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki Eğitimden Sorumlu Bakan Yardımcısı Mahmut Özer ile bir araya gelen OSBDER Yönetim Kurulu, mesleki eğitime yönelik yürütülen çalışmalarda çeşitli iyileştirme ve gelişmeler talebinde bulundu. OSBDER Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, mesleki eğitimin önemine dikkat çekerek, branş derslerinin 9. sınıftan itibaren müfredata konulmasını istediklerini söyledi. Uğurtaş, Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttüğü İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde, yüzde 100 burs ile mesleki ve teknik eğitim veren Anadolu Lisesi kurduklarını, mezun ettikleri her öğrencinin yaptığı işi, çalıştırdığı makineyi, yürüttüğü projeyi bilen, sanayinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek gençler olarak yetiştirildiğini, Türkiye’nin ancak bu vizyon doğrultusunda yetiştirilen gençlerle ‘nitelikli eleman’ sorununun üstesinden gelebileceğini söyledi.
Bakan Yardımcısı Mahmut Özer de OSB’lerdeki mesleki eğitim modellerinin iyi birer örnek olduğunu vurgulayarak, bu konuya yönelik Eylül ayı içerisinde OSBDER Yönetim Kurulu’nun da içerisinde yer alacağı bir toplantı gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi: “Bireyleri istihdama hazırlayan, sektörlerin ihtiyaçlarına göre sürekli yenilenen ve geliştirilen mesleki yeterliliğe sahip, üreten ve ekonomiye değer katan işgücünü yetiştirmeyi hedefliyoruz. Mesleki ve teknik eğitimin bir bütün olarak daha etkili hale getirilmesi; özellikle okul-sanayi işbirliğinin artması için OSB’lerde yer alan mesleki ve teknik eğitim kurumlarının sayısını artırmak için çalışıyoruz.” Özer, Uğurtaş’ın talebine ilişkin; gelecek yılın programına branş derslerini 9. sınıftan itibaren aldıklarını bildirdi.
BOTAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Özcan ile de bir araya gelen OSBDER Yönetim Kurulu, doğalgaz fiyatlarındaki öngörülmeyen keskin artışların sanayicileri büyük bir çıkmaza soktuğuna dikkat çekti. Özcan, söz konusu sıkıntının ülke genelinde yaşandığını bildirerek, “Biz de aldığımız ülkelere aynı taahhütleri verdiğimiz için maalesef sizlere de yansıtıyoruz. Biz taahhütlerimizde sorun yaşamazsak sizlere de yansıtmayız” diye konuştu.

Yorumlar (0)