banner565

banner472

banner458

banner457

OSBEM ile istihdama nitelikli dokunuş

Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında, işsizliğin azaltılması, işsizler ile öğrencilerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi için ortak bir proje hayata geçirdi.

OSB 01.06.2021, 00:01 21.06.2021, 10:11
16785
OSBEM ile istihdama nitelikli dokunuş

Antalya OSBEM (Antalya Organize Sanayi Bölgesi Eğitim Merkezi Eğitim ve İstihdam Projesi) adı verilen projeyle Antalya OSB’de bir eğitim merkezi kurulup, Antalya OSB Bölge Müdürlüğü tarafından iş arayanlar ile öğrencilere mesleki eğitim verilecek, Bölge firmalarında istihdam edilmeleri sağlanacak. Projenin imza töreni Antalya OSB Bölge Müdürlüğü İdari Hizmet Binası’nda, Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Veli Tekkanat’ın katılımıyla gerçekleşti.

Başkan Ali Bahar, projeyle İŞKUR’a kayıtlı 40 işsize, OSBEM sınıflarında 400 eğitim saati çelik kaynakçılığı ve 357 eğitim saati ön muhasebe alanında mesleki ve teknik eğitim verileceğini, sonrasında ise mesleki sertifikasyonlarının sağlanacağını açıkladı. Hüseyin Er, Düden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 200 öğrencisi ve 30 öğretmeninin mesleki yetkinliklerinin arttırılmasına yönelik OSBEM sınıflarında simülasyonlu kaynak eğitimleri, 3D yazıcı ve kişisel gelişim eğitimleri verilmesi planlandığını kaydetti.  

Yorumlar (0)