banner565

banner472

banner458

banner457

OSB’ler Bilişim Vadisi ile dijitalleşecek

Teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi, dijital teknolojilerin hem tedarikçisi, hem kullanıcısı konumunda olan sanayi kuruluşlarına özel bir çalışma başlattı.

OSB 01.01.2021, 00:01 29.01.2021, 09:48
28403
OSB’ler Bilişim Vadisi ile dijitalleşecek

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) desteklediği ‘Sanayide Dijital Dönüşüm Analiz Programı’ ile Organize Sanayi Bölgeleri’ndeki (OSB’ler) işletmelere dijital olgunluk analizi yapılacak.
İlk etapta 3 OSB’den 15 firma ile başlayacak program kapsamında dijital dönüşüm kapasitesi ve ihtiyaçları belirlenecek. Belirlenen dijitalleşme yol haritası ile hem teknoloji tedarikçilerinin yerlileşmesi hem de uluslararası pazarda firmaların daha rekabetçi hale gelmesi planlanıyor. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın Sanayide Dijital Dönüşüm çağrısı kapsamında hazırlanan program, Otomotiv Yan Sanayi ve İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) İstanbul Madeni Eşya Sanatkârları Sanayi Sitesi (İMES) ve Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde uygulanacak.
Programın tanıtımı, Bilişim Vadisi, MARKA ve TOSB İnovasyon Merkezi arasında gerçekleştirilen Sanayide Dijital Dönüşüm Analiz Programı İmza Töreni ile yapıldı. TOSB’daki törende, Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İbrahimcioğlu, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu ve TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dudaroğlu sözleşmeye imza attı.
A. Serdar İbrahimcioğlu, üç ay sürecek çalışmanın ardından bir yol haritası çıkarılacağını, beklentilerinin ise sanayicimizin dijital dönüşümünü yerli ve milli kaynaklarla sağlayabilmek olduğunu söyledi. Mustafa Çöpoğlu, “Bilişim Vadimiz, görev alanımızda bulunan 3 OSB’den 15 firmanın dijital dönüşümünü sağlayacak” dedi. TOSB İnovasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu, programın farkındalık oluşturması açısından da çok önemli olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0)
banner557