banner565

banner472

banner458

banner457

OSB’ler Dijitalleşiyor

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), Vodafone Business ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB’ler) dijitalleşmesine öncülük edecek “Organize Sanayi Bölgelerinde Dijital Dönüşüm Sertifikasyon Programı” hayata geçirildi.

OSB 01.05.2022, 00:01 25.05.2022, 09:11
22776
OSB’ler Dijitalleşiyor

Türkiye’nin 81 ilindeki 366 OSB’sinde faaliyet gösteren firma yönetici ve çalışanlarının katılacağı programla 1000 kişinin dijitalleşmesi hedefleniyor. İstanbul’daki imza töreninde protokolü; OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof.Dr. Tamer Yılmaz imzaladı. Toplantıya; OSBÜK Yönetim Kurulu Üyeleri; Adnan Keleşoğlu, Günay Güneş ve Erdim Noyan ile OSB Bölge Müdürleri de katıldı.
Vodafone Business’ın YTÜ işbirliğiyle online düzenlediği programda eğitimler 3 ay sürecek. Program sonunda katılımcılara YTÜ SEM tarafından sertifika verilirken; OSB yönetimlerine ve bölgede yer alan işletmelere avantajlı Vodafone Business kurumsal çözüm paketleri sunulacak.
Başkan Kütükcü, hedeflerinin Türkiye’deki 2 milyon 325 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayan 366 OSB’deki 67 bin işletmenin iş süreçlerini maksimum oranda dijitalleştirmek olduğunu, hayata geçirilen programın ise bu hedefe liderlik edeceğini söyledi. Kütükcü, Türkiye’deki toplam sanayi üretiminin yüzde 45’ini gerçekleştiren, üretimde, istihdamda ve ihracatta Türk sanayisine lokomotiflik yapan OSB’lerin dijitalleşmesinin, yeni nesil üretim ve girişim modellerine uyum sağlamasının son derece önemli olduğunu aktardı: “Program’da Dijital Dönüşümün Sanayicilere Etkisinden Dijital İş Modellerine, Endüstri 4.0’dan Nesnelerin İnternetine, Dijital Liderlikten Dijital Pazarlamaya kadar 10 ana başlıkta eğitimler verilecek. Eğitimler, Temmuz’a kadar devam edecek.”
Özlem Kestioğlu, “Vodafone Business olarak OSB’lerdeki işletmelerin yöneticileri ve çalışanlarının dijital bilgi seviyesini anlamak, güncel dijital trendler hakkında onları bilgilendirmek ve Türkiye’deki OSB’ler genelinde işletmelerin güvenilir danışmanı olmak amacıyla OSBÜK ile bu programı başlattıklarını söyledi.
Rektör Yılmaz da, YTÜ’nün her zaman sahada olduğunu söyledi: “Gücümüzü zaten sanayiden alıyoruz. OSB’lerimizle işbirliğini her zaman önemsiyoruz.”

Yorumlar (0)
banner557