banner565

banner472

banner458

banner457

“OSB’ler dijitalleşiyor”

Türkiye’de sayıları 348’e ulaşan organize sanayi bölgelerinde (OSB’ler) OSBÜK’ün (Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu) çalışmalarıyla kâğıtlı çalışma ortamı hızla dijitale dönüşüyor.

OSB 01.01.2021, 00:01 29.01.2021, 09:48
27802
“OSB’ler dijitalleşiyor”

Türkiye’de sanayi üretiminin lokomotifi olan ve yaklaşık 65 bin katılımcıya hizmet üreten OSB’lerde hizmet kalitesinin artırılmasını ve verimli yaklaşımları önemsediklerini ifade eden OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, şunları söyledi: “Türkiye’nin en planlı, en çevreci sanayi alanları olan OSB’lerimiz ekonomik ve çevreci yapılarına bir yenisini daha ekliyor. Katılımcı sanayicilere yer tahsisi, elektrik, yol, su, arıtma tesisi, çevre, mesleki eğitim, teknoloji geliştirme gibi çok sayıda alanda hizmet veren OSB’lerimiz, artık dijitalleşme süreçlerini daha da hızlandıracak. Bu alanlardan bir tanesi de kâğıtla yapılan çalışma süreçlerinin hızla dijitalleşmesi olacak. Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile OSB’lerimiz ‘sıfır evrak’ parolasıyla hizmet üretecekler. Web tabanlı, kesintisiz otomasyon ile kâğıt bazlı yazışma süreçlerinin dijital ortama dönüşeceği sistem, OSB’lerimizin karar verme süreçlerini de hızlandıracak.”
OSBÜK, EBYS sistemi kullanıcı sayısı 1 ila 5 arasındaki OSB’lerin aylık kiralama bedelinin yarısını 12 ay süreyle karşılarken yine kullanıcı sayısı 1 ila 5 olan OSB’lerin EBYS sunucu ve lisans hizmetini kiralama modeli ile sunacak. Diğer yandan EBYS sistemine geçmek isteyen OSB’ler de OSBÜK’e başvurmaya devam ediyor.

Yorumlar (0)