banner565

banner472

banner458

banner457

OSB’lere enerjide pozitif ayrımcılık talebi

Türkiye’den ve 52 ülkeden alım heyetlerinin yer aldığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in çevrimiçi olarak katıldığı EIF14. Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü’nün onursal başkanlığında Antalya’da gerçekleştirildi. Kütükcü, enerjinin OSB’ler için önemine dikkat çekerek, OSB’lere enerji maliyetlerinde pozitif ayrımcılık istedi.

OSB 01.11.2021, 00:01 25.11.2021, 09:37
18175
OSB’lere enerjide pozitif ayrımcılık talebi

Türkiye’deki 352 OSB’den 259’unun işletme aşamasında olduğunu ve buralardaki 67 bin işletmede 2 milyon 200 bin kişiye doğrudan istihdam sağlandığını aktaran Kütükcü, “Türkiye’nin dört bir yanında üretim yapan OSB’lerimiz ülkemizin sanayide tükettiği elektriğin yüzde 40’ını, doğalgazın yüzde 33’ünü kullanıyor.  Üretim artışına paralel olarak, enerji talebimiz de her geçen gün artıyor.  Bu yılın ilk 9 ayında elektrik tüketimimiz yüzde 15.6 arttı. Son dönemde artan enerji maliyetleri, maalesef sanayicilerimiz üzerinde ağır bir yük oluşturmaya da devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızdan, enerji maliyetleri ile ilgili OSB’lerimize, üretim dünyasına pozitif ayrımcılık yapılmasını talep ediyoruz. Enerjide maliyet düşürücü her adım özellikle bu dönemde çok anlamlı olacaktır” açıklamasını yaptı. Kütükcü, OSB’lerdeki yenilenebilir enerji yatırımlarının 1.119 MW’a ulaştığını ve sanayicilerin özellikle çatı tipi GES projelerine yoğun  talebi olduğunu paylaştı.

Yerli üretime dikkat çekti: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise COVID-19 salgını ve hızlı küresel toparlanmanın enerji ile emtiaya etkileri üzerine açıklamalar yaptı. Avrupa ülkelerinde enerji fiyatlarının rekor kırdığını ifade eden Dönmez, bölgede yaşanan gelişmelerle ilgili de bilgiler verdi. Dünyanın genelinde yaşanan enerji sorunları ile ilgili değerlendirmeler yapan Dönmez, yerli üretime dikkati çekti

Yorumlar (0)
banner557