banner565

banner472

banner458

banner457

OSBÜK bölge toplantıları

OSB 01.11.2020, 00:01 28.11.2020, 19:16
20757
OSBÜK bölge toplantıları

OSBÜK Doğu Anadolu Bölgesi Toplantısı:
Bölge OSB’lerinin talepleri istişare edildi

OSBÜK’ün düzenlediği online bölge toplantılarının ilki; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü ve Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki 26 organize sanayi bölgesinin (OSB) başkan ve bölge müdürlerinin katılımı ile yapıldı. Bölge OSB’lerinin başkan ve bölge müdürleri söz alarak taleplerini dile getirdi.
OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, 14 şehirde toplam 26 OSB bulunan Bölge’de özellikle OSB’lerin doluluk oranlarının artırılması ve ihracatın geliştirilmesine odaklanacak çalışmalar yapmanın önemine değindi: “OSB’lerimiz bölgenin sanayi üretimine ve istihdamına önemli katkılar sunuyor. Ancak bölgedeki OSB’lerimizin doluluk oranlarını mutlaka artırmalıyız. OSB’lerimizdeki parsellerin her metrekaresini acilen sanayi üretimine kazandırmamız şart. Eğer Türkiye’yi kalıcı bir kalkınma patikasına sokmak istiyorsak, işe Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki yatırımları ve üretimi artırmakla başlamak zorundayız. Bölgedeki ikinci odak konumuz ise ihracat. Doğu Anadolu Bölgemiz, Malatya ve Elazığ’ın lokomotifliğinde, son 1 yılda 703 milyon dolar ihracat yaptı. Bu ihracat rakamını da artırmak zorundayız.”
“OSBÜK toplantıları ufuk açıcı”: Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, OSBÜK toplantılarının önemini belirterek OSB’lerin dertlerine çare olmaya devam edeceklerini söyledi.

OSBÜK Güneydoğu Anadolu Bölgesi Toplantısı:
“Bölgenin yatırım iştahı memnuniyet verici”

OSBÜK Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü ve bölgedeki 28 OSB’nin başkanlarının katılımlarıyla yapıldı, OSB’lerin sorun ve talepleri istişare edildi.
Memiş Kütükcü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde artık OSB’lerin, yatırımın ve üretiminin konuşulduğunu, Bölgedeki 28 OSB’nin 21’inin 2000’den sonra kurulduğunu, bölgenin yatırım iştahının memnuniyet verici olduğunu kaydetti.
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, “Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin bu günlerini görmekten, sanayisi ve tarımını konuşmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.


OSBÜK İç Anadolu Bölge Toplantısı:
Sanayicilik kültürüne katkı

OSBÜK İç Anadolu Bölge Toplantısı’nda Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, bölgedeki 55 OSB Başkanı ve bölge müdürleri ile bir araya geldi, sorun ve talepler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
İç Anadolu Bölgesi, sanayicilik kültürüne katkıda bulunuyor: Kendisinin de bir Konyalı olarak bölgenin sanayicisi olduğunu hatırlatan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, İç Anadolu Bölgesi’nin Türkiye’de sanayicilik kültürünün oluşmasına önemli katkılarda bulunduğuna dikkat çekti. Kütükcü, Bölge’deki 13 şehirde 55 OSB kurulduğunu, bu bölgelerde 15 binin üzerinde sanayi tesisinde 500 bin istihdam sağlandığını, pandemi sürecine rağmen elektrik tüketiminde de memnuniyet verici oranlarda artış yaşandığını, bu artışların devam etmesini beklediklerini kaydetti.


OSBÜK Akdeniz Bölge Toplantısı:
“Makro planda düşünülen bölge”

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede de, OSBÜK’ten gelecek talepleri Bakanlık olarak çözüme kavuşturmak istediklerini açıkladı.
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Akdeniz Bölgesi’ndeki 32 OSB Başkanı ile bölge müdürlerinin katıldığı toplantıda OSB’lerin sorun ve talepleri istişare edildi.
Memiş Kütükcü, Akdeniz Bölgesi denildiği zaman akla ilk önce tarım ve turizmin geldiğini ancak bölgenin ciddi bir de sanayi üretim potansiyeli olduğuna dikkat çekti. Kütükcü, Akdeniz’de 8 şehirdeki 32 OSB’nin Türkiye’deki toplam OSB alanının yüzde 10’unu oluşturduğunu, bin 600 sanayi tesisiyle 109 bin kişiye doğrudan istihdam sağladığını, Türkiye’nin ihracatının yüzde 6’sının da Akdeniz Bölgesi’nden yapıldığını, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da desteğiyle OSBÜK olarak bölgelerin yatırım iştahını korumayı ve sorunların ortak akılla çözülmesini hedeflediklerini kaydetti.
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, online toplantılarla Türkiye’deki tüm OSB’lerin nabzını tutabilmek imkânına sahip olduklarını, çözümler üretmeye gayret ettiklerini ifade etti. Akdeniz Bölgesi’ne ilişkin gelecek için çok büyük planlarının olduğunu söyledi: “Bakanlık olarak potansiyelin her karışının nasıl değerlendirileceğini ciddi çalışıyoruz.”

OSBÜK Karadeniz Bölge Toplantısı’nda,
“Bölgede planlı yeni sanayi alanları üretilmeli

OSBÜK Karadeniz Bölge Toplantısı’nda bölgedeki 57 OSB’nin başkan ve bölge müdürleri, taleplerini Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü’ye iletti.
Memiş Kütükcü, Karadeniz’de bulunan ve toplamda 405 milyar metreküpe ulaşan doğalgaz çalışmalarının Türkiye’nin heyecanını diri tuttuğunu, doğalgaz müjdelerinin mutluluk verici olduğunu, enerjinin sanayi üretiminin şah damarı olduğunu vurguladı. Bölgede toplam 57 OSB kurulduğunu, 42’sinin işletmeye açıldığını aktaran Kütükcü, yeni sanayi alanlarının rekabeti arttıracağını, Bölge’deki 18 şehrin Türkiye’deki toplam OSB alanından  sadece yüzde 7.5 pay aldığını söyledi.
Kütükcü, sanayi üretiminin daha fazla gündem olması gereken Türkiye’de planlı sanayi alanlarının sayılarının ve niteliklerinin daha da artırılmasına ihtiyaç duyulduğunu aktardı: “Önce bölgedeki mevcut parsellerimize yatırımcı kazandırmak, ardından bu yüzde 7.5 OSB alanını en az iki katına çıkarmak zorundayız. Aksi halde ölçek büyütmemiz, rekabet edebilmemiz mümkün değil.”
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, OSBÜK’ün düzenlediği bölge toplantılarının OSB’lerle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasındaki bağı güçlendirdiğini belirtti.

OSBÜK Ege Bölge Toplantısı’nda,
OSB’lere ‘SCADA’ müjdesi

Enerji üretim verilerini anlık aktaracak SCADA bağlantısı için OSB’lere ‘makul bir süre’ verilecek. ‘Makul süre’ zarfında yeni ceza yazılmayacak. OSB’lere yazılan cezalar iptal edilecek.
OSBÜK Ege Bölge Toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü ve bölgedeki 54 OSB’nin başkanları ile bölge müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Memiş Kütükcü’den TEİAŞ’ın SCADA bağlantısından dolayı OSB’lere yazdığı cezalar konusunda müjde geldi. Kütükcü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve TEİAŞ ile yapılan görüşmeler neticesinde, bünyesinde enerji üretim tesisi olan OSB’lerin elektrik üretim bilgilerini TEİAŞ’a anlık aktaracağı SCADA bağlantısından dolayı OSB’lere bugüne kadar tahakkuk ettirilen cezaların iptal edilmesi yönünde görüş birliğine varıldığını söyledi.
OSB’lere SCADA bağlantılarını yapmaları için önümüzdeki günlerde açıklanacak “makul bir süre uzatımı” verilmesi, bu ‘makul süre’ sonuna kadar da ceza kesilmemesi yönünde de görüş birliği oluştuğunu kaydeden Kütükcü, OSB’lerin TEİAŞ’a veri aktarımı yapacağı SCADA bağlantısını önümüzdeki günlerde açıklanacak süre sonuna kadar mutlaka yapmaları gerektiğinin de altını çizdi. Kütükcü, pandemi sürecinin başından bu yana OSB’lerin talepleriyle ilgili 18 ayrı rapor hazırlayarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere ilgili bakanlıklara, EPDK, BOTAŞ gibi kurumlara ilettiklerini ve süreci takip ettiklerini anlattı.
Kütükcü, Ege Bölgesi’ndeki 54 OSB’nin 250 bin kişiye doğrudan istihdam sağladığını, OSB’lerin bölge ekonomisine önemli katkılar verdiğini belirtti.
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Bakanlık olarak OSBÜK toplantılarından ciddi verim aldıklarını söyledi.

Yorumlar (0)