banner565

banner472

banner458

banner457

Sanayicilerden Hükümete çağrı: “Kıdem Tazminatı’na biz de dahil olalım”

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen toplantıya konuk olan OSBDER ve İAOSB Başkanı Hilmi Uğurtaş, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

OSB 01.08.2020, 00:01 28.08.2020, 10:05
19278
Sanayicilerden Hükümete çağrı: “Kıdem Tazminatı’na biz de dahil olalım”

Kıdem Tazminatı tartışmalarında hükümete seslenen Uğurtaş, “Sanayiciler olarak biz de bu konularda masada olmalıyız. Buradan çağrıda bulunuyorum; sanayi odası, ticaret odası başkanları da bu toplantılara dahil edilip görüşlerini iletmeli” dedi. İşverenlerin ertelenen ödemelerinin Eylül, Ekim gibi vadesinin geleceğini belirten Uğurtaş, ödeme planıyla ilgili mutlaka açıklama yapılması gerektiğini söyledi. İşsizlik tehlikesine de dikkat çeken Uğurtaş, önümüzdeki süreçte en önemli sorunun işsizlik olacağına değindi.
Kıdem Tazminatı konusunda farklı seçeneklerin tartışıldığını kaydeden Hilmi Uğurtaş, tazminatın tüm çalışanların hakkı olduğunu vurguladı. Uğurtaş, böyle bir haktan vazgeçme gibi bir şeyin söz konusu olamayacağını aktardı: “Fakat birçok çalışan eğer büyük işletmelerde veya kamuda çalışmıyorsa kıdem tazminatı almakta sorun yaşıyor. Sendikacıların da çalışanların geleceğiyle ilgili kaygılarını garanti altına alacak bir çözümden yana olması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için de siyasiler, işveren ve çalışanlar çözüm üretmek için ortak noktada buluşmalıdır. Buradan hükümete bir çağrıda bulunmak istiyorum; yapılan çalışmalara mutlaka Sanayi Odası, Ticaret Odası gibi iş dünyasını temsil eden kurumların başkanlarından da isimler dahil edilmeli.”

Yorumlar (0)