banner565

banner472

banner458

banner457

Şanlıurfa ayakkabı üretiminin merkezi oluyor

Şanlıurfa, ayakkabı üretim merkezi oluyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı ile hayata geçirilen Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesi Projesi, bölgesel kalkınma ile yeni ekosistem oluşturdu.

OSB 01.02.2021, 00:01 27.02.2021, 12:47
21069
Şanlıurfa ayakkabı üretiminin merkezi oluyor

Toplam 41.8 milyon TL bütçeli iki etaplı proje ile 7 bin 500 Şanlıurfalı gence istihdam kapısı aralandı. Projeyle yıllık 30 milyon çift ayakkabı üretimi, 3 bin çalışan ve yüzde 40 kadın istihdamı hedefleniyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Şanlıurfa’da başlatılan yatırım hamlesini sosyal medya hesabından duyurdu: “Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı meyvelerini veriyor. Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesi ile yeni bir ekosistem oluşturduk. 13 fabrika üretime başladı; 6 fabrika yolda. Ülkemizin en genç ili Şanlıurfa’mızda istihdam oluştururken ihracata da kapı aralıyoruz” dedi.
15.5 milyon TL’lik destek, 5 milyon çift ihraç ediliyor: Projenin ilk etabı, Şanlıurfa OSB ve Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği’nin ortaklığında Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında verilen desteklerle hayata geçirildi, 2 yılda tamamlandı, 23 milyon TL’ye mal oldu,  15.5 milyon lirası Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından karşılandı.  Ayakkabı imalatı kapasitesi yıllık 10 milyon çifte ulaştı, üretimin yaklaşık 5 milyon çifti doğrudan ihraç ediliyor.
İkinci etap başlıyor, imzalar atıldı: Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Haliliye Belediyesi, ikinci etabın yapımı için 2020 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı’na proje sundu. Toplam bütçesi 18.8 milyon TL olan projenin 16.9 milyon TL’si Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından karşılanacak. İkinci etapta Şanlıurfa OSB’de 6 yeni fabrika binası yapılacak, 4 bin 500 Şanlıurfalı iş imkanına kavuşacak. İkinci etap için Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral ile Şanlıurfa OSB Bölge Müdürü Osman Oktay’ın katılımıyla imza töreni düzenledi.

Yorumlar (0)