banner565

banner472

banner458

banner457

Savunma sanayisinde Giresun’u üs yapma hedefi

Giresun, Türkiye’de son yıllarda ciddi gelişim gösteren savunma ve havacılık sanayisinde önde gelen merkez üslerden biri olmayı hedefliyor. Halen hafif silah üretimi yapılan Giresun’da, Valilik tarafından Bulancak ilçesindeki 2. OSB’de yer tahsis edilen bir firmanın ise fabrika inşaatı devam ediyor.

OSB 01.07.2019, 08:00 25.07.2019, 10:53
7353
Savunma sanayisinde Giresun’u üs yapma hedefi

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, savunma ve havacılık sanayisine büyük önem verdiklerini, sektörün desteklenmesiyle gelişimi noktasında gereken tüm katkıyı sunduklarını söyledi. Bölgede uluslararası alanda ihracat yapan bir firmanın halen üretime devam ettiğini aktaran Sarıfakıoğulları, sektörün Giresun’un dış satım kalemleri arasındaki ağırlığının artmaya başladığını ifade etti: “Geçen yıl Giresun’dan yapılan yaklaşık 2 milyon dolarlık savunma sanayisi ürünü ihracatı, bu yılın ilk 4 aylık döneminde aşılarak 2 milyon 500 bin dolara ulaştı.”
Sektöre yatırım yapmak isteyen çok sayıda firmadan talepler aldıklarını belirten Sarıfakıoğulları, özellikle silahlı ve silahsız drone imalatı yapacak bir şirkete yer tahsisi yapıldığı bilgisini paylaştı: “Bulancak OSB’de silah imalatı yapan bir firma ile drone üretecek diğer firmamız, fabrika inşaatlarını tamamladıktan sonra önümüzdeki yıl içerisinde üretime başlayacak. Silah tesisatları üreten bir firmayla da görüşmelerimiz sürüyor. Kendilerinin arsa talepleri var ve bu firmamıza da gerekli desteği sağlamayı planlıyoruz. Sağladığımız desteklerle Giresun’un savunma ve havacılık sanayimizdeki ihracat kapasitesini çok önemli yerlere getireceğiz.”
Sarıfakıoğulları, Bulancak OSB içerisine kurulacak Teknopark ile firmalara Ar-Ge desteği sağlanmasında önemli bir hamle yaptıklarını, savunma ve havacılık sanayisinin geliştirilmesi yönündeki çalışmaları Giresun Üniversitesi, odalar, sivil toplum örgütleriyle işbirliği içerisinde sürdüreceklerini açıkladı.

Yorumlar (0)