banner565

banner472

banner458

banner457

TOSB İnovasyon Merkezi’nden Sanal Fabrika Stüdyosu

TOSB (Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi) İnovasyon Merkezi, yeni nesil 3D üretim simülasyon teknolojisiyle firmalara güçlü ve ölçülebilir bir platform sunan Sanal Fabrika Stüdyosu’nu hizmete açtı.

OSB 01.04.2021, 00:00 28.04.2021, 10:11
21992
TOSB İnovasyon Merkezi’nden Sanal Fabrika Stüdyosu

ONO Teknoloji işbirliğiyle hayata geçirilen Sanal Fabrika Stüdyosu, üretim tesislerinin bakım süreçlerinden iş sağlığı ve güvenliği alanına kadar farklı alanlarda kullanılabilirken; aynı zamanda  otomasyon senaryolarını da önceden 3 boyutlu olarak simüle ederek firmalar için sağlıklı bir test imkanı sunuyor. 
İlk kez Farplas, Kanca, Eku, Alba Grup ve Birinci Otomotiv markalarının yöneticileri tarafından deneyimlenen stüdyonun, önümüzdeki dönemde birçok farklı markanın üretim, bakım, onarım ve güvenlik süreçlerine katkı sağlaması hedefleniyor.
TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dudaroğlu, Sanal Fabrika Stüdyosu’nun yeni nesil 3D üretim simülasyon teknolojisiyle firmaların otomasyon yatırımı yapmadan önce olası senaryoları bütünüyle simüle edebileceğini, varsa eksikliklerini henüz yatırım aşamasına geçmeden görebileceğini kaydetti. 
TOSB’un İnovasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu ise “Dijital fabrikaları inşa etmeye yaklaşıyoruz” dedi. 

 

Yorumlar (0)