banner565

banner472

banner458

banner457

Turan, OSBÜK Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğüne atanan Fatih Turan, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü başkanlığındaki, Temmuz Ayı Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı.

OSB 01.08.2021, 00:01 30.08.2021, 23:01
22737
Turan, OSBÜK Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Toplantıda OSBÜK Yönetim Kurulu, Genel Müdür Turan’a, hayırlı olsun dilekleri ile OSB’lerin taleplerini iletti. Turan da temenniler için teşekkür ederek, OSB’lerin sorunlarının çözümü için çalışmaya devam edeceklerini anlattı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda kritik atamalar: Bazı Bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarında yapılan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğüne Fatih Turan, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdür Yardımcılığına Hülya Öztoprak Yılmaz, Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdür Yardımcılığına Ahmet İmamoğlu atandı.

Fatih Turan kimdir? 1968’de İstanbul’da doğdu, ilk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 1989’da mezun oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Ulaştırma Mühendisliği Programı’nda yüksek lisans eğitimini 1992’de tamamlayarak İnşaat / Ulaştırma Yüksek Mühendisi unvanını aldı. Akademisyen olarak üniversitelerde (Sakarya, Newcastle, Niğde) görev yaptığı dönemlerde Fatih Turan, İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı derslerini ve lisans bitirme tez danışmanlıklarını yürüttü; ulusal ve uluslararası konferans, kongre ve sempozyumlarda bildiriler sundu; projelerde görev aldı; çeşitli kurum ve kuruluşlara danışmanlık ve bilirkişilik yaptı; İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcılığı, Bölüm Kurulu Üyeliği, Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanlığı vb. idari görevlerde bulundu.

Fatih Turan, Temmuz 2009’da Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde, önce Ulaşım Dairesi Başkanı, sonra Mart 2011’den Ekim 2014’e kadar teknik işlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve kısa bir dönem Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

27 Ekim 2014’te Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü olarak atandı. Turan’ın görev yaptığı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün projeleri arasında Marmaray, Avrasya Tüneli, Ordu-Giresun Havalimanı, İstanbul Metroları (Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı ve Sabiha Gökçen Havalimanı-Kaynarca hatları), Çamlıca TV Kulesi, limanlar vb. önemli projeler yer alıyor. Mayıs 2016-Eylül 2019 tarihlerinde İSKİ Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. Evli ve iki çocuk sahibi, iyi derecede İngilizce biliyor.

Yorumlar (0)
banner557