banner565

banner472

banner458

banner457

Türkiye’nin en gelişmiş itfaiye aracı Antalya OSB’de

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (Antalya OSB), İtfaiye Teşkilatı bünyesine Türkiye’nin en güçlü ve son teknoloji ile donatılmış itfaiye aracını dahil ederek Bölgenin yangın güvenliğini önemli ölçüde artırdı.

OSB 01.10.2020, 00:01 31.10.2020, 10:46
24545
Türkiye’nin en gelişmiş itfaiye aracı Antalya OSB’de

Antalya OSB’de çıkacak olası fabrika yangınlarını en kısa sürede ve en etkili şekilde söndürebilmek için özel tasarlanan araç, dakikada 11 ton su atma kapasitesiyle Türkiye’de bu güce sahip ilk ve tek itfaiye aracı oldu.
Uzaktan kumandayla kontrol edilebilen aracın üzerine 20 metre uzunluğa sahip bir teleskobik bom yerleştirildi. Bom ucuna entegre edilen 1 normal ve 1 termal kamera, yangının şiddetinin ve merkezinin dışarıdan tespit edilmesine imkan tanıyacak. Alevlerin en yoğun olduğu bölgenin tespit edilmesinden sonra, bom ucundaki kırıcı uç ile binada delik açılarak su veya köpüğün yangının merkezine iletilmesi sağlanacak.
Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, bölgenin yangın güvenliğini üst seviyeye çıkarmak için ilk olarak ikinci bir itfaiye müfreze binası inşa ettiklerini, Ocak’ta hizmet alınan yeni nöbet noktası ile en uzak fabrikaya olan intikal sürelerinin yüzde 50 oranında kısaldığını söyledi. Uzun bir Ar-Ge çalışması sonucu, Antalya OSB için özel olarak üretilen aracın 20 m yükseklikten 90 m uzağa etkili bir şekilde su atabildiğini anlatan Bahar, bom ucuna entegre kameralar sayesinde duvarların ardını görebileceklerine dikkat çekti. Bahar, araçta bir diğer önemli teknolojinin su, hava ve köpüğü karıştıran CAFS adı verilen sistem olduğunu da aktardı.

Yorumlar (0)