banner565

banner472

banner458

banner457

Türkiye’nin sanayi tecrübesi KKTC’ye taşınıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kendine yeter hale gelmesi, dünyada saygın sanayi, endüstri ve ticaret altyapısına kavuşabilmesi için Türkiye, bilgi ve birikmiş tecrübelerini transfer etmeye hazırlanıyor.

OSB 01.04.2021, 00:00 28.04.2021, 10:11
21725
Türkiye’nin sanayi tecrübesi KKTC’ye taşınıyor

Projeye göre; KKTC’deki mevcut OSB’lerin ıslah edilip geliştirilmesi, ihracata yönelik yeni bir OSB’nin kurulması planlanıyor. 
Ayrıca, yap-işlet-devret modeliyle tahsis edilecek araziler üzerine, 5 lokasyonda Türk Standardları Enstitüsü’nün (TSE) iştiraki ICAS tarafından da 60 milyon TL’lik yatırımla uluslararası standartlarda araç muayene istasyonları açılması hedefleniyor. Bu istasyonlarda kullanılacak yazılımın KKTC’nin sistemleriyle entegre olacak altyapıyı içermesi, karayollarında ulaştırma güvenliğinin artırılmasını sağlayacak teknik altyapıda kurulacak. 
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, KKTC’nin başkenti Lefkoşa’ya 3 günlük ziyaretine  Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’yi ziyaretle başladı, sonra KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ile görüştü ve öncesinde ortak basın açıklaması yaptılar. Büyükdede, Türkiye’nin birikmiş tecrübe, imkan ve potansiyellerini KKTC ile paylaşmaktan onur duyacaklarını ve üreten KKTC hedeflediklerini kaydetti.
KKTC Başbakan Yardımcısı Arıklı, “İhracata yönelik OSB’lerin kurulması en büyük hedeflerimizden biridir. Sanayi bölgeleri için ayrılan para 100 milyon Türk Lirası’nın üzerindedir. Bu ekonomik zorluklar içindeyken ana vatan Türkiye’nin bize bu kadar büyük bir meblağ ayırması gerçekten takdire şayan. Sanayimizin, kalkınmamızın, üreten bir toplum olmamızın önünü açıyorlar” diye konuştu.

 

Yorumlar (0)