banner565

banner472

banner458

banner457

Türkiye’ye örnek sanayi sitesi; Bağcılar Güngören Sanayi Sitesi

İkitelli OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve  Bağcılar Güngören Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Mehmet Vural Koç, Bağcılar Güngören Sanayi Sitesi’nin Pandemi döneminde aldığı önlemler ve dezenfeksiyon çalışmaları ve uygulamalarla; Türkiye’ye örnek sanayi sitelerinden biri olduğunu söylüyor.

OSB 01.01.2021, 00:05 29.01.2021, 09:49
28427
Türkiye’ye örnek sanayi sitesi; Bağcılar Güngören Sanayi Sitesi

Bağcılar Güngören Sanayi Sitesi, Pandemi döneminde aldığı Covid-19 önlemleriyle de Türkiye’ye örnek bir sanayi sitesi olmaya devam ediyor.
İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (İkitelli OSB) Yönetim Kurulu Üyesi ve S.S. Bağcılar Güngören Çevresi Toplu İşyeri Kooperatifi (Bağcılar Güngören Sanayi Sitesi) Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Mehmet Vural Koç, 38 sanayi sitesi, yaklaşık 30 bin işletme, 300 bin çalışanı, 7 milyar dolara ulaşan ihracatı ve reelde yaklaşık 8 milyar dolar katmadeğer üreten İkitelli OSB’nin en büyük kooperatiflerden biri olan Bağcılar Güngören Sanayi Sitesi’nin, Pandemi döneminde de aldığı Covid-19 önlemleri, hayata geçirdiği hijyen ve dezenfeksiyon uygulamaları ile Türkiye’ye örnek bir sanayi sitesi olmaya devam ettiğini söylüyor.
Mehmet Vural Koç, “400 dönüm alan üzerine kurulu, yüzde 100 dolu, ağırlıklı otomobil servisi, imalatçı ve satıcılarından oluşan 1600 işletmede, toplam 15 bin civarında kişi istihdam edilen, Türkiye’nin en bilgili ustalarının görev yaptığı servislerin bulunduğu Bağcılar Güngören Sanayi Sitesi, ülkenin her bölgesinde biliniyor ve takdir görüyor. Kurulduğu günden bugüne hızla gelişen kooperatifimiz, İkitelli OSB’de isminden en çok söz edilen sanayi sitesi” diye konuşuyor.
Bağcılar Güngören Sanayi Sitesi’nin İkitelli OSB’de tek meslek eğitim merkezine sahip sanayi sitesi olduğunu vurgulayan Mehmet Vural Koç, aldıkları Covid-19 önlemleri, hijyen ve dezenfeksiyon uygulamaları hakkında şu bilgileri veriyor: “Pandeminin başından itibaren 1000 m2 alan üzerine kurulu ve 500 öğrencinin eğitim gördüğü Başakşehir Çıraklık Eğitim Merkezimizi, Sanayi Sitemizin İdari Binası’nı ve Kooperatifimize ait iş merkezlerimiz olan; Beyaz Tower ve Metro İş Merkezi’ni, Covid-19 önlemleri kapsamında 3 günde 1, özel dezenfekte ekibimiz ve ekipmanlarımızla dezenfekte ediyoruz. Bütün bu alanlarda ateş ölçümlerini gerçekleştiriyor, binalara maskesiz girişi önlüyoruz. Sosyal mesafe ve Covid-19 önlemlerine ilişkin bilgilendirici afişler, herkesin görebileceği yerlere yerleştirildi. Sosyal mesafeyi sağlayan stickerler, binaların zeminlerine yapıştırıldı. Düzenli olarak, Covid-19 önlemleriyle ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yürütüyor, dezenfeksiyon ve hijyen eğitimleri veriyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın çok riskli işyerlerine özel uygulaması kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği bakımından Kooperatif bünyesinde bir atama gerçekleştirdik; Covid-19 Denetleyicimiz mevcut.”
Mehmet Vural Koç, şunları ifade etti: “Pandemi nedeniyle 2020 Mart, Nisan ve Mayıs’ta çalışmalarımız tamamen durmuştu, Haziran’dan itibaren işlerimiz yoğunlaşmaya başladı, son 1.5-2 aydır işlerimiz durgunlaşmaya başlasa da önceki yılın performansını yakalamak üzereyiz. Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz projelerimize 2021’de hızla devam edeceğiz. Aşı çalışmaları nedeniyle 2021 yılından umutluyuz. Bu vesile ile ülkemiz ve dünyada yaşanan salgının 2021 yılında sonlanmasını arzuluyor, sanayicimizin üretimleriyle milli gelire katkı sağladığı yeni bir yıl olmasını diliyorum.”

Yorumlar (0)
banner557