banner565

banner472

banner458

banner457

Üretimde Yapısal Dönüşüm Çağrısı tanıtıldı

OSBÜK, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TOBB tarafından Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı Üretimde Yapısal Dönüşüm Çağrısı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

OSB 01.08.2021, 00:01 30.08.2021, 22:59
22834
Üretimde Yapısal Dönüşüm Çağrısı tanıtıldı

Yatırım planlarında, yeşil dönüşümü üst sıralara çıkarmamız gerekecek: Makine sektörü ve kritik hammaddelerden seçilen ürünlerin Üretimde Yapısal Dönüşüm Çağrısı kapsamında desteklenmesinin çok önemli olduğunu ifade eden OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, küresel ekonomide egemen olmanın ancak mühendislik eksenli ilerlemeyle mümkün olduğunu söyledi.

Kütükcü, teknoloji, dijitalleşme, insan kaynağı gibi pek çok başlığı kapsayan sanayide yapısal dönüşüm sürecine, iklim değişikliği ve yeşil üretim başlıklarını da eklemek zorunda olduğumuzu vurguladı: “Hem ülkemizin hem de OSB’lerimizin yatırım planlarında artık bu yeşil dönüşüm konusunu daha üst sıralara çıkarmamız gerekecek.”

 “Tüm sanayicilerimizin yanındayız”: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof.Dr. İlker Murat Ar ise orta-yüksek ve yüksek teknolojili 149 ürün ile 29 yenilikçi teknoloji alanına yönelik projelerin desteklenmesini hedeflediklerini kaydetti.

Yorumlar (0)