banner565

banner472

banner458

banner457

“Çin’den Türkiye’ye dijital ticaret g​​​​​​​irişimlerine yatırım çekilmesi önemli”

TÜSİAD Çin Network çalışmaları kapsamında, Türkiye ve Çin arasındaki ekonomik ilişkilere katkı vermek amacıyla, potansiyel teşkil eden sektörler özelinde, ilgili kamu yetkilileri ve her iki ülkeden özel sektör paydaşlarının katılımıyla yuvarlak masa toplantıları düzenleniyor.

PAZAR/ÜLKE 01.01.2021, 00:01 29.01.2021, 09:46
27794
“Çin’den Türkiye’ye dijital ticaret g​​​​​​​irişimlerine yatırım çekilmesi önemli”

‘Ulaştırma/lojistik’, ‘turizm’, ‘bilgi ve iletişim teknolojileri’, ‘gıda ve tarım ürünleri’ sektörlerini ele alan toplantılar düzenlendi, son sektörel yuvarlak masa toplantısında dijital ticaret alanında iki ülke arasındaki işbirliği olanaklarına odaklanıldı, Atlı Global işbirliğinde  TÜSİAD Türkiye-Çin Ekonomik İlişkileri / Sektörel Yuvarlak Masa Toplantıları- 5 kapsamında “Dijital Ticaret Sektörü Raporu” yayınlandı.
Raporda; Türkiye’nin dijital altyapısının geliştirilmesi için teknoloji alanında ülke olarak büyük bir atılım yapmakta olan Çin ile işbirliği yapılması ve Çin’den Türkiye’nin dijital ticaret girişimlerine yatırım çekilmesinin önemine dikkat çekildi. TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Türkiye Yuvarlak Masa Başkanı Serkan Sevim, “Dijital altyapılarımızın gelişimi ve üniversite gençliğimizin dijital meslekler konusundaki eğitiminde Çin ile beraber hayata geçirebileceğimiz büyük fırsatlar görüyoruz” dedi. TÜSİAD Çin Network Başkanı Korhan Kurdoğlu; Çin ile işbirliğinin, Türkiye’nin dijital ticaret altyapısını geliştirmesi ve küresel dijital ekosistem içerisindeki konumunu güçlendirmesine büyük katkılar sağlayacağını dile getirdi.

Yorumlar (0)
banner557