banner565

banner472

TİM Ticaret Heyetleri hız kazandı

Ticaret Bakanlığı’nın ‘Uzak Ülkeler Strateji’ kapsamında, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) organizasyonunda Vietnam’ın Ho Chi Minh City’e, İstanbul İhracatçı Birlikleri ile de ABD’nin New York şehrine tüm sektörleri kapsayacak şekilde ‘Genel Nitelikli Ticaret Heyetleri’ düzenlendi.

PAZAR/ÜLKE 01.04.2023, 00:04 26.04.2023, 09:37
21873
TİM Ticaret Heyetleri hız kazandı

İki ülkenin yanı sıra Fas’ın Kazablanka şehrine de ticaret heyeti gerçekleştiren TİM, çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Türk ihracatçıları ile Türkiye’nin dış ticaret hacmini artıracak temaslarda bulundu. Organizasyonlarda ihracatçılar yabancı firmalarla 400’den fazla ikili görüşmeleri gerçekleştirdi.
TİM Başkan Vekili ve Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Güleç Başkanlığı’ndaki ABD Ticaret Heyeti’ne mobilya ve kâğıt karton ambalaj, tekstil-hazır giyim ve halı, elektrik ve elektronik ile yazılım sektörlerinden oluşan 20 firmadan ihracatçılar katıldı. Fas’ın Kazablanka şehrine düzenlenen heyete ise TİM Sektörler Konseyi Üyesi Recep Burak Sertbaş Başkanlık etti. Heyette kimya, tekstil, elektrik-elektronik, mobilya, gıda sektörlerinden 30’a yakın Türk ihracatçısı yer aldı.

Yorumlar (0)
banner557