banner565

banner472

banner458

banner457

Türkiye-İtalya ticaret hacminde hedef: 30 milyar dolar

Türkiye-İtalya II. Dönem Ortak Ekonomi ve Ticaret Komisyonu (JETCO) İmza Töreni ile Türkiye-İtalya Sanal İş ve Yatırım Forumu açılış töreninde konuşan DEİK Başkanı Nail Olpak, “İş dünyası için Gümrük Birliği’nin güncellenmesi bizim için çok hayati. İtalya’ya bugüne kadar ki destekleri için teşekkür ediyoruz.

PAZAR/ÜLKE 01.01.2021, 00:01 29.01.2021, 09:45
27998
Türkiye-İtalya ticaret hacminde hedef: 30 milyar dolar

Biz bu konunun acil bir şekilde sonuçlanmasını arzu ettiğimiz bu süreçte bugün toplanan Avrupa Birliği’nin (AB) gündeminde Türkiye’ye yönelik olası yaptırımların konuşulmasından endişe duyuyoruz. İşbirlikleri için gerekli araçlar halihazırda var. Ancak İtalyan dostlarımızdan ve Türk iş dünyamızdan daha somut adımlar bekliyoruz” dedi.
DEİK Türkiye-İtalya İş Konseyi Başkanı Zeynep Bodur Okyay, çalışma gruplarının Türkiye-İtalya arasındaki ikili ticareti 30 milyar dolar düzeyine çıkarmaya büyük bir önem atfettiklerini söyledi. Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Hüsnü Dilemre, Gümrük Birliği modernizasyonuna 2016’da başlandığını belirterek, sürecin daha hızlı tamamlanarak modernizasyon çalışmalarının yeni herhangi bir ön koşul öne sürülmeden başlatılmasında İtalya’nın güçlü desteğini beklediklerini söyledi.

Yorumlar (0)
banner557