banner565

banner472

banner458

banner457

Adnan Dalgakıran MAKFED’de yeniden başkan

Türkiye Makina Federasyonu’nun (MAKFED) 4. Olağan Genel Kurulu’nda Adnan Dalgakıran yeniden başkan seçildi.

REEL SEKTÖR 01.04.2022, 00:01 25.04.2022, 09:42
20688
Adnan Dalgakıran MAKFED’de yeniden başkan

Divan Başkanlığını Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’nin yürüttüğü seçimli genel kurulda iki yıl süreyle görev yapacak yeni yönetim kurulu Adnan Dalgakıran, yeni denetim kurulu ise Sevda Kayhan Yılmaz başkanlığında oluştu.
Dalgakıran, “İçinde makinanın yer almadığı hiçbir strateji yazılamayacağı için görev ve sorumluluğumuz büyüktür; sanayiinin küresel dönüşümü sürecindeki fırsatları değerlendirebilmenin ve küresel ekonomiden ülkemizin aldığı payı artırabilmenin tek yolu ise ileri ülkelerde olduğu gibi makina eksenli bir dönüşüm sürecinden geçmektir” dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Büyükdede, “Makina sektörü pilot sektör olmanın gereklerine uygun, etkili ve yararlı işler yürütüyor. Hızlı büyüyen yatırımı ve üretimiyle hem ülkemizin makina ve teçhizat ihtiyacının önemli bir kısmını karşılıyor hem de ihracatını rakip ülkelerin üzerinde artırıyor. Bakanlık bünyesinde dijital ortamda kayıtları tutulan sanayi sicil verilerinin taraflara sunulmasında, çok aktörlü yapıya haiz makine sektörü için MAKFED ile ortak çalışmalar yapılmasını faydalı görüyorum” diye konuştu.
Türkiye Makina Federasyonu Yönetim Kurulu: Adnan Dalgakıran, Adil Nalbant (TEMSAD), Ali Eren (KBSB), Cem Büyükcıngıl (AMD), Emre S. Gencer (MİB), Hasan Basri Kayakıran (ENOSAD), Hüseyin Semerci (PAGDER), Kutlu Karavelioğlu (POMSAD), Mustafa Tecdelioğlu (BESİAD), Mehmet Sefa Targıt (AYSAD), Önder Bülbüloğlu (TEVİD), Serkan Karataş (İSDER), Şenol Önal (TARMAKBİR).

Yorumlar (0)