banner565

banner472

banner458

banner457

Aklease yatırımların tamamlayıcı gücü olmaya devam edecek

Finansal kiralama sektörü 2019 yılını 49 milyar TL alacak ile tamamladı. Sektörün aktif büyüklüğü ise 58 milyar TL olarak gerçekleşti. Bu yıl ise özellikle imalat sanayi tarafındaki gelişmeler ile birlikte sektörde yüzde 15 büyüme bekleniyor.

REEL SEKTÖR 01.04.2020, 08:00 17.04.2020, 12:19
8589
Aklease yatırımların tamamlayıcı gücü olmaya devam edecek

Aklease Genel Müdürü Çetin Düz, “Aklease olarak her segmentten yatırımcıya ulaşıyor; üretim sektörü makine ve ekipmanları, iş-inşaat makineleri, üretim hatları, hava, deniz, kara tüm ulaşım araçları, enerji ve sağlık sektörü ekipmanları gibi yatırım gerektiren tüm projelerde yer alıyoruz. Aynı zamanda verimlilik ve müşteri memnuniyeti adına süreçlerimizin kaliteden ödün verilmeden iyileştirilmesi ve hızlandırılmasına yönelik çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu sayede müşteri memnuniyetinin sürdürülebilirliğini de amaçlıyoruz. Fonlama tarafında ise çok geniş bir portföye sahibiz. Fonlama ağımızın içerisinde para ve sermaye piyasaları haricinde, yurt içi ve yurt dışı bankalar, uluslararası ve çok taraflı finansal kuruluşlar (Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası vb.), ihracat kredi kuruluşları (Hermes, US Exim vb.) ve sektör bazlı özel fonlar yer alıyor” diye konuşuyor.
Düz, fonları müşterilerinin yatırım projesinin nakit akışına uygun şekilde sunduklarını anlatıyor: “Ayrıca Türkiye’nin birçok farklı ilindeki birçok önemli GES (güneş enerjisi santrali) yatırımının finansmanına da aracılık ettik; bugüne kadar yaklaşık 130 mw GES, 90 mw RES finansmanı yaptık ve yenilenebilir enerji konusundaki mevcut projelerde yer almaya devam edeceğiz. 2020 yılında da tüm kaynaklarımızla ve ülkemize olan inancımızla büyük-küçük her tutardaki yatırıma destek olarak daha çok sayıda yatırımcıya ulaşmayı, leasing ile daha önce tanışmamış müşterilere ulaşarak sektöre kazandırmayı hedefliyoruz.”

Yorumlar (0)
banner557