banner565

banner472

banner458

banner457

‘Anadolu’da Berber Dükkânı Sohbetleri’ Bursa’da

YANINDAYIZ Derneği tarafından TÜRKONFED işbirliği ve Avustralya Büyükelçiliği’nin finansal desteğiyle hayata geçirilen ‘Anadolu’da Berber Dükkânı Sohbetleri’ projesinin ikinci buluşması MARSİFED desteği, BUİKAD evsahipliğinde Bursa’da gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarının ardından YANINDAYIZ Derneği üyelerinin ‘Berber Dükkanı Sohbeti’ için sahne aldığı etkinlik, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Özel Sektör ve Sivil Toplum’ konulu panelle son buldu.

REEL SEKTÖR 01.03.2020, 08:00 26.03.2020, 14:24
11823
‘Anadolu’da Berber Dükkânı Sohbetleri’ Bursa’da

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi, Marmara ve İç Anadolu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (MARSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, şunları söyledi: “Ülkemizin gelişmiş ülkeler arasında yerini alabilmesi için Türk kadının çalışma hayatında ve karar mekanizmalarındaki yerinin artarak güçlenmesi gerekmektedir. Bugün hala kadınlarımızın ancak üçte biri çalışma hayatına katkı vermektedir. OECD’nin raporlarına göre, kadın ve erkeklerin işgücüne katılım oranlarının birbirine yaklaşması durumunda 2030 yılı itibarıyla Türkiye’nin de dâhil olduğu tüm OECD ülkelerinin toplam ekonomilerinde yüzde 12’lik bir artış sağlanacağı öngörülmektedir.
Özellikle cinsiyet eşitsizliğinde ve cinsiyete dayalı ayrımcılıkla ülkemizin kat etmesi gereken çok mesafe vardır. Hem TÜRKONFED hem de MARSİFED olarak bizler, toplumsal cinsiyet ve fırsat eşitliği temelinde kadınların ekonomiden siyasete, hayatın her alanın da aktif katılımları için politikalar geliştirerek, uygulamasını sağlamayı hedefliyoruz.” 

Yorumlar (0)
banner557