banner565

banner472

banner458

banner457

Boron sektöre hızlı girdi

Dünya bor pazarı lideri Eti Maden’in sektörde önemli başarı sağlayan ve tüketicilerin büyük ilgilisini çeken doğal mineralli temizlik ürün markası BORON, ürün yelpazesini genişletti.

REEL SEKTÖR 01.12.2019, 08:00 26.12.2019, 15:37
11328
Boron sektöre hızlı girdi

Milli madenimiz bordan üretilen BORON, güçlendirilmiş formülüyle iki yeni toz çeşidi ve sıvı temizlik ürünü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Keleşer'in katılımıyla tanıtıldı.
Bakan Fatih Dönmez, “Türkiye’de temizlik ürünleri pazarı bugün yaklaşık 10 milyar liralık bir hacme sahip. Rekabetin yüksek olduğu, kapasite fazlasıyla üretim yapabilen, modern tesislerin olduğu her geçen gün daha da gelişen bir sektör. Üretimin büyük bir kısmı çamaşır ve bulaşık deterjanları için ayrılıyor. Ham maddenin önemli bir kısmı da yurt dışından ithal ediliyor. Boron böylesine yüksek nitelikli bir pazarda 10 aylık kısa bir süre zarfında yüzde 8’lik bir pazar payına sahip oldu. Toplam 30 bin ton satış rakamına ulaştık. Yıl sonunda inşallah 35 bin tona ulaşmayı hedefliyoruz. Yerli ve milli bir ürün Boron’un içeriğinde petrol türevi ya da fosfat gibi insan sağlığına, doğaya ve çevreye zararlı hiçbir katkı maddesi yok” dedi.
Eskişehir Kırka’daki fabrikanın kapasitesini yüzde 20-25 oranında artırarak yıllık 30 – 35 bin ton arası üretime çıkardıklarını söyleyen Dönmez, şimdiden Amerika Birleşik Devletleri, İsviçre, Tunus ve Kosova’ya ilk ihracatı gerçekleştirdiklerini duyurdu. Dönmez, “Yaklaşık iki hafta önce bor karbür tesisimizin temelini Balıkesir Bandırma’da attık. Dünyada toplam bor karbür üretimi yaklaşık 12 ila 15 bin ton arasında. Balıkesir’deki tesisimiz yıllık bin ton üretim yapacak” diye konuştu.

Yorumlar (0)
banner557