banner565

banner472

banner458

banner457

Comodo siber güvenlikte iddialı çözümler sunuyor

Global siber güvenlik firması Comodo 1998’de Türk girişimci Melih Abdulhayoğlu tarafından İngiltere’de kuruldu. 200+ farklı ülkede çözümleri kullanılıyor. Dünya’da 7 farklı ülkede (ABD, Çin, Hindistan, Türkiye, Ukrayna, Romanya, Filipinler) Ar-Ge mekezi olan Comodo 120 milyon son kullanıcıya siber güvenlik hizmeti veriyor.

REEL SEKTÖR 01.12.2021, 00:01 26.12.2021, 21:22
21121
Comodo siber güvenlikte iddialı çözümler sunuyor

Comodo Satış Direktörü Ferhat Sarıhan, 2021’de hizmet yönetimi ve bütünleşik siber güvenlik çözümlerine odaklandıklarını açıkladı: “2022–2023’te bu sistemlerin uygulanabilir ve daha rahat erişebilir bir hal alması önceliğimiz olacak. Uzun vadeli hedeflerimiz arasında ise kurumların siber güvenlik alanındaki yatırımlarının profesyonel kadrolarca yönetilmesini sağlamak, bunu sağlarken aynı zamanda bu kadroların uyguladığı çözümlerin merkezinde yer almak var.”
Comodo’nun Türkiye’deki diğer yerli yazılımlara göre en büyük avantajı kuruluşunun globalden başlayarak Türkiye’ye doğru gelmesi. Sarıhan, “Dünyadaki değişim ülkemize hızlıca sirayet ediyor. Buradaki değişim sadece ürün odaklı değil, bu konuda eğitimli, sertifikasyona sahip ekiplerce yönetilmeli. Artık dünyada çok büyük kurumlar hariç bu ekipleri kendileri oluşturmuyor. Bu işin profesyoneli olan kurumlardan hizmet olarak satın almaktadır. Yakın zamanda da sadece büyük şirketler değil, KOBİ’ler de bu hizmeti dışarıdan alarak veri güvenliği konusunda daha iyi bir noktaya taşınacaktır.”
Sarıhan, siber güvenlik önlemleri almak isteyen kullanıcılara ise şu önerilerde bulunuyor: “Ürün satın alınmadan önce işin uzmanı danışmanlardan bir yol haritası çıkarılması istenmeli. Ihtiyaç öncelikleri saptanmalı. İhtiyaçların fayda maliyet analizi yapılmalı. Üründe teknolojik üstünlükler dikkate alınmalı.”

Yorumlar (0)