banner565

banner472

banner458

banner457

DEİK ve YTB işbirliği protokolü imzaladı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

REEL SEKTÖR 01.04.2020, 08:00 17.04.2020, 12:18
9097
DEİK ve YTB işbirliği protokolü imzaladı

DEİK Başkanı Nail Olpak ve YTB Başkanı Abdullah Eren tarafından İstanbul’da imzalanan protokol, iki kurum tarafından kararlaştırılacak ülkelerde Türkiye’de öğrenim gören uluslararası öğrencilere ve yurtdışında yaşayan Türkiye mezunlarına yönelik sektörel iş ve kariyer fuarları düzenlenmesi ile mevcut fuarlara ortak katılım sağlanması gibi pek çok konuda işbirliği yapılmasını kapsıyor.
Güncel rakamlara göre Türkiye, 25 bini burslu olmak üzere yaklaşık 172 bin uluslararası öğrencisiyle bu alanda dünyanın en fazla uluslararası öğrenci ağırlayan ülkelerinden biri hâline geldi. Türkiye, 2023 yılında 250 bin uluslararası öğrenciye evsahipliği yapmayı hedefliyor.
DEİK Başkanı Nail Olpak, “DEİK İş Konseylerimiz ile düzenleyeceğimiz faaliyetlerde YTB işbirliği ile Türkiye burslusu uluslararası öğrencileri biraraya getireceğiz. Dünya Türk İş Konseyi’mizin (DTİK) ve YTB’nin ayrı ayrı gerçekleştirdiği Diaspora Buluşmaları’na partner olarak katılım sağlayacağız. DEİK olarak düzenleyeceğimiz ticaret heyetlerine ve alım heyetlerine ilgili ülkede ticaret yapan Türkiye’den mezun iş insanlarının da katılımını sağlamak üzere YTB ile birlikte hareket edeceğiz” dedi.
YTB Başkanı Abdullah Eren, “YTB olarak, dünya genelinden yılda ortalama 150 bin civarında burs başvurusu alıyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 150 bin öğrencimiz mezun oldu. Dünyanın dört bir tarafından burs verdiğimiz uluslararası öğrencilerimizi Türkiye’nin ihracat hedefleri ve dış ticaret potansiyeli ile uyumlu hale getirmek adına DEİK ile kıymetli bir protokolü imzalamış olduk” diye konuştu.

Yorumlar (0)