banner565

banner472

banner458

banner457

“DEİK’e ve Üyeleri’ne çok daha büyük görev düşüyor” 

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) yeni merkezinin açılışı ve II. Ustalara Saygı Ödül Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, DEİK Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri ve İş Konseyi Başkanları’nın katılımıyla DEİK Başkanı Nail Olpak’ın evsahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

REEL SEKTÖR 01.06.2022, 00:01 24.06.2022, 10:24
21216
“DEİK’e ve Üyeleri’ne çok daha büyük görev düşüyor” 

DEİK’in Skyland’de yer alan yeni merkezinin açılışının ardından, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Ustalara Saygı Ödül Töreni’nde, DEİK’in küresel yolculuğunda ilk imzaları atarak, Türk iş dünyasının pusulası olan ticari diplomasinin ustaları ödüllendirildi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve DEİK Başkanı Nail Olpak tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Büyük Usta Ödülü takdim edilirken, DEİK ailesinin ticari diplomasi alanındaki usta isimleri Rona Yırcalı, Şerif Egeli, Jak Kamhi ve İbrahim Bodur ödüle layık görüldü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin hedef yükselterek, dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girme hazırlığı yaptığı şu dönemde, DEİK’e ve DEİK Üyeleri’ne çok daha büyük görev düşüyor. Ticari diplomasiyi, ülkemizin gücünü dünyaya taşımayı, Türk iş dünyasının kuzey yıldızı olmayı hedefleyen DEİK, açılışını yaptığımız yeni merkez ofisiyle birlikte iddiasına uygun bir altyapıya kavuştu. Türkiye’yi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyütme anlayışı üzerine kurulu yeni ekonomi programımızın en büyük güvencesi de sizlerin azmi, gayreti ve çalışmalarıdır” diye konuştu.
Bakan Muş, DEİK’in, yeni merkezi ile ülke ekonomisine ve ticaretine daha fazla katkı sunacağını belirtti.
DEİK’in yeni merkezinde İş Konseyleri ile birlikte daha verimli çalışacağını ve temsil kabiliyeti yüksek bir ortamda yeni bir enerji yakalayacaklarını belirten Olpak, “37 yıl sonra kendimize ait merkezimizi satın alarak yeni evimize taşınıyoruz. Ülkemizin dış ekonomik ilişkilerine daha güçlü bir değer katmak ve daha global bir merkez olmak için ‘buradayız’ diyoruz” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)