banner565

banner472

banner458

banner457

Depreme Karşı Umut, Elazığ’da Yeşeriyor

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ece Ceylan Baba, Mimar Emre Arolat ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan’ın da içinde bulunduğu farklı sektörlerde görev yapan iş insanlarından oluşan bir grup gönüllü, sivil inisiyatif başlattı.

REEL SEKTÖR 01.03.2021, 00:09 29.03.2021, 15:35
22232
Depreme Karşı Umut, Elazığ’da Yeşeriyor

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Emre Arolat Mimarlık, Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası; Elazığ’a umut, Türkiye’ye örnek olacak “Umut-Elazığ” isimli projeyi başlattı. Proje kapsamında: Elazığ Belediyesi tarafından tahsis edilen alanda yeni bir yaşam alanı tasarlanması ve ayrıca Sivrice İlçesi için bir master plan çalışması gerçekleştirilmesi planlandı. Konutlardan sağlık merkezlerine, eğitim/gelişim alanlarından kültür ve sanat merkezlerine, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yürütülebileceği üretim alanlarına kadar halkın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak, aynı zamanda şehrin kendi kendini kalkındırmasını sağlayacak sürdürülebilir, alternatif mimari tasarımlar üretilmesi hedeflendi. Proje kapsamında  “Umut-Elazığ İleri Tasarım Stüdyosu” oluşturuldu.
Projenin sunum toplantısına katılan Yeditepe Üniversitesi Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan, “Çok iyi bir çalışma oldu. Hem Sayın Arolat, hem de bizim Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Ece Ceylan Baba ve öğrencilerimiz, bu projeye gönülden, samimi bir inançla katıldılar. Her şey güzel düşünülmüş. Mahalli kültürü de içine alan bir mimari proje ortaya çıkmış” dedi.  Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da Umut – Elazığ Projesi’nin Türkiye’de 81 şehir için örnek teşkil edeceğini söyledi.

Yorumlar (0)
banner557