banner565

banner472

banner458

banner457

DTP: Dijital Türkiye için bağlanabilirlik, siber güvenlik ve yapay zeka önemli

TBV, TÜBİSAD ve TESİD işbirliğiyle 2011 yılında kurulan Dijital Türkiye Platformu (DTP), hazırlanan “Dijitalleşme Yolunda Türkiye” raporu ile dijital dönüşümün en önemli unsurları olan “vatandaş”, “devlet” ve “iş dünyası”nın ortak paydası olan “bağlanabilirlik”, “siber güvenlik” ve “yapay zeka” konularının önemine dikkat çekti.

REEL SEKTÖR 01.02.2019, 08:00 01.03.2019, 10:39
9192
DTP: Dijital Türkiye için bağlanabilirlik, siber güvenlik ve yapay zeka önemli

DTP ve TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı, “Türkiye’nin refah seviyesinin yükselişinde, dijital dönüşüm fırsatını, adanmış ve seri bir planlama ile değerlendirmesinin önemine dikkat çekmek istedik” diye konuştu.
TESİD Yönetim Kurulu Başkanı C. Müjdat Altay ise şunları söyledi: “Türkiye'yi 2023 ve ötesine taşıyacak en önemli unsur yerli imkanlarımızla dijitalleşme olacak. Bu alanda başarının yolu toplumun her kesiminin dijital dönüşümünün parçası olmasından yani dijital becerisi yüksek birey ve kurumlardan geçiyor.” TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Erman Karaca ise şöyle konuştu: “Türkiye olarak biz bu sürecin gerisinde kalamayız, bu bilincin hem kamuda hem de özel sektörde güçlenerek hızlı adımlarla hayata geçirilmesi önem taşıyor.”

Yorumlar (0)