banner565

banner472

banner458

banner457

Elektrik dağıtımda 3 mesleğe belge zorunluluğu getirildi

“Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ” Resmî Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile “Elektrik Dağıtım Şebekesi İşletme Bakım Görevlisi (Seviye 4), Röle Görevlisi (Seviye 4) ve Elektrik Dağıtımı SCADA Operatörü (Seviye 5)” mesleklerine Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildi.

REEL SEKTÖR 01.12.2018, 08:00 29.12.2018, 11:41
4851
Elektrik dağıtımda 3 mesleğe belge zorunluluğu getirildi

Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilen ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşu ilan edilen ELDER MYM, kapsamında bulunan 10 meslekle ilgili yoğun sınav başvuruları için hazırlıklarını tamamladı.
Konuyla ilgili memnuniyetlerini dile getiren ELDER Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen; “Elektrik dağıtım sektöründe insan gücünün nitelikli hale getirilmesi ve hizmet kalitesinin uluslararası standartlara ulaşması amacıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile imzalanan protokolle sektörde icra edilen mesleklerin standartlarının ve yeterliliklerinin hazırlanmasına ELDER olarak katkı sağladık. Sektörümüzün tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamında olması itibariyle çalışanlarımızın mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanması ile birlikte iş güvenliği ve nitelikli işgücünün sürekliliği sağlanacak” dedi.

Yorumlar (0)