banner565

banner472

banner458

banner457

Enerji verimli teknoloji ile CO2 emisyonları azaltılacak

ABB’nin iklim değişikliğine karşı mücadeleye verdiği katkı, Güney Avrupa’da hayata geçirilen son projelerde kendini açıkça gösteriyor.

REEL SEKTÖR 01.12.2021, 00:01 26.12.2021, 21:25
20637
Enerji verimli teknoloji ile CO2 emisyonları azaltılacak

ABB Hareket İş Kolu Başkanı Morten Wierod, “En güncel enerji tasarruflu teknolojiye yatırım yapmak büyük bir etki yaratabilir” diyor. “Araştırmalar, dünyada mevcut 300 milyon endüstriyel motor tahrikli sisteminin optimize edilmiş, yüksek verimli ekipmanlarla değiştirilmesi durumunda küresel elektrik tüketiminin yüzde 10’a kadar azaltılabileceğinin altını çiziyor. Bu miktar, AB’nin tamamının yıllık bazda tükettiği miktarın yüzde 90’ından daha fazla.”
ABB, şimdiden Güney Avrupa’daki müşterilerin daha az enerji kullanmasına ve karbon emisyonlarının azaltılmasına yardımcı olan teknolojinin sağlanmasında öncülük etmeye başladı. Fransa’nın en kalabalık şehirlerinden birinde bulunan bir yerel su idaresi, şehrin içme suyu ve kanalizasyon tesisinin pompa istasyonlarının yenilenmesi amacıyla büyük bir projeyi tamamladı. ABB’nin yüksek verimli IE4 motorlarıyla donatılan yüzden fazla pompalama sistemini yenilemek suretiyle şebekenin genel elektrik performansı yüzde 7 ila 10 oranında iyileştirildi. Sırbistan’da bulunan en büyük ikinci hidroelektrik santrali olan HES projesi Bajina Bašta, enerjiye erişimi ve toplam enerji tasarrufunu arttırıyor. Tersinir hidroelektrik santralindeki ABB MEGADRIVE-LCI (~21MW) ve 2 x 315MW senkron makinelere yumuşak yolverme için kullanılan trafolar sayesinde ABB, hidro türbinlerin daha verimli çalışması ve her an hazır bulunması suretiyle yılda fazladan 5-6 GWh güç elde edilen HES projesinin enerji üretimini en üst düzeye çıkarmasına yardımcı oluyor.

Yorumlar (0)